hirdetés

Bár a hazugságvizsgálaton már korábban megbukott, tagadja a bűnösségét az a korábban polgárőrként dolgozó férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy kegyetlen módon megölt egy idős házaspárt 2011 áprilisában. Majd később egy másik időst is megtámadott. A volt polgárőr akár élete végéig dutyiban maradhat.

 

A 83 éves János bácsit és a 79 éves Gizike nénit egészen állatias brutalitással gyilkolták meg. Székhez kötözték őket és gyakorlatilag addig ütötték a fejüket, mellkasukat egy baltával, míg meg nem haltak.

A házaspár holttestét négy nappal később fedezte fel az egyik szomszéd. Mivel az elkövető vagy elkövetők kiléte nem volt megállapítható, a nyomozást 2015. decemberében felfüggesztették. 2018 őszén azonban a genetikai szakértői vélemény alapján beazonosították, majd elfogták a gyanúsítottat. A férfi először azt állította, hogy a szeretteivel volt otthon, amikor történt a gyilkosság. Ez az állítása azonban gyorsan megdőlt, mert kiderült, hogy abban az időben pont a lányával sms-ezett.

Sz. Sándort egy másik bűncselekménnyel is meggyanúsították az idén. A vád szerint egy másik idős férfit is megtámadott. Miután áldozata elvesztette az eszméletét, átkutatta a házat, hogy elvigye a készpénzt és az idős férfi értékeit. Az áldozat túlélte a támadást, de mivel hátulról támadt rá a rabló, nem tudott személyleírást adni.

A letartóztatásban lévő férfi ügyvédje szerint ügyfele továbbra sem érzi bűnösnek magát.

Azt állítja, hogy nem ő követte el azokat a bűncselekményeket, amivel gyanúsítják – mondta Lichy József.

 

Sz. Sándor akár életfogytiglant is kaphat, ha beigazolódik a bűnössége. A nyomozás pedig még közel sem tart a vége felé az ügyészség szerint.