hirdetés

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség arra a sárkeresztúri nőre, aki két újszülöttjét is megölte. A nő maga ismerte be korábbi rémtettét is a rendőröknek így oldottak meg két csecsemőgyilkosságot.

 

A vádirat szerint a nő 2016-ban egy érdi, 2018-ban pedig egy zichyújfalui férfitól esett teherbe, terhességeit titkolta, és mindkét gyerekét megölte közvetlenül születésük után. Az ügyészség szerint az újszülöttek halálának közvetlen oka mindkét esetben fulladás volt.

Az ügyészség több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a nőre életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását, valamint letartóztatásának az ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta – közölték.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint márciusban sárkeresztúri lakásán fogták el a nőt, miután a második gyermeke holttestét megtalálták egy zichyújfalui ingatlanban. Kihallgatásakor nem csak azt a gyilkosságot, hanem a korábbit is beismerte.