hirdetés

Életfogytig tartó büntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék, azt a nőt,  aki 2015 tavaszán egy tatai panzióban meggyilkolta saját, 8 éves kislányát, Laurát. A gyermeket nem a nő nevelte hozzá csak láthatásra ment, amely tragédiába torkollott. A tényleges életfogytigra ítélt nő az utolsó szó jogán arról beszélt, mennyire szerette a lányát, és nem tudja felfogni a történteket.

 

gyerekgyilkos anyaA vádirat szerint az vezetett a tragédiához, hogy az asszony megtudta Laurától, hogy anyunak szólítja az édesapja új feleségét, és hogy a család a korábbiakkal ellentétben hamarabb és végérvényesen szeretne Németországba költözni. A nő a per kezdete óta nem tagadta bűnösségét.

A bírónak azt állította, hogy a gyilkosságból semmire sem emlékszik, annyira kiütötte magát a marékszámra beszedett nyugtatóval és pezsgővel, vodkával. A vallomását azzal kezdte: “ szeretném kérni a halálbüntetésemet “, és később elsírta magát.

A tragédiát megelőzően az asszony 2012-ben egy alkalommal azzal fenyegette meg az apát, hogy rendeljen szép fehér koporsót, mert megöli önmagát és Laurát is. Akkor eljárás indult ellene kiskorú veszélyeztetése miatt, de azt idővel megszüntették. A kislányt a külön élő édesapa nevelte, mert az anyának pszchiátriai- és alkoholproblémái voltak. A gyilkosság akkor történt, amikor a nő helyzete rendeződni látszott, és az apa úgy döntött, a tavaszi szünet öt napját a lányával töltheti.