hirdetés

Hogy most ki és miért ütött meg egy nőt úgy véljük teljesen mindegy. Tény, hogy idős nőket sem szabad sosem bántalmazni. Mégis ezt tette egy olyan vállalkozó a VIII. kerületben, aki állítólag nem kevés munkát kapott a fideszes kerületi vezetéstől is. A PM lemondásra szólította fel a kerületi polgármestert. Úgy tudjuk az augusztus 20-ai pofon miatt feljelentést is tettek. Sőt már maga a kerület vezetője Kocsis Máté polgármester is vizsgálódik. Mint ismeretes amikor a polgármester ellenszimpatizánsai feltűntek, kezdődött el a haddelhadd a megemlékezésen és a pofon.

kocsis tuareg

Egy, az önkormányzat által sokat foglalkoztatott építési vállalkozó vágott pofon egy Kocsis Máté ellen tüntető idős nőt Józsefvárosban, a nemzeti ünnepen. A vállalkozót az asszony tüntetőtársai azonosították be, akiket több civil ruhás, erős testfelépítésű férfi akadályozott meg tegnapelőtt, hogy bejussanak a kerületi ünnepségre. Az Átlátszó blog szerint a férfi, aki ütött, korábban sok tízmilliós megbízást kapott az önkormányzattól. A polgármester azt mondja, csak látásból ismeri. A PM lemondásra szólította fel Kocsis Mátét.- írta az RTL Klub.

Kocsis Máté, a fővárosi VIII. kerület fideszes polgármestere belső vizsgálatot indított és szabálytalansági eljárást kezdeményezett a kerületi önkormányzat augusztus 20-i rendezvényén történtek miatt. A Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt a belügyminisztertől és a kormányfőtől is követelte az eseményen történt dulakodás kivizsgálását.

A Józsefvárosi önkormányzat közleményében közölte, belső vizsgálatukban áttekintenek minden beszerezhető felvételt, jegyzőkönyvet és beszámolót a csütörtökön történtekről. „Az eljárás során meg kell állapítani, milyen szervezési elégtelenség történt, kik, milyen eljárásrend és milyen jogszabályok szerint jártak el a provokációban és az atrocitásban résztvevőkkel szemben” – fogalmaznak, majd hozzáteszik, az önkormányzat vezetése a vizsgálatok eredménye alapján dönt arról, szükséges-e feljelentést tenni vagy fegyelmi eljárást indítani. Az önkormányzat közleményében elnézést kér a békés megemlékezőktől, egyúttal nyomatékosan arra kéri a “provokálókat”, hogy a jövőben tartózkodjanak a hasonló viselkedéstől.

A rendbontásra és a dulakodásra tudatosan készült a Tuareg néven ismert, ellenzéki tüntetéseket és pártokat is szervező Szabó Gábor. Legalábbis a pestisracok ezt írják.

Az ominózus megemlékezésen „Nincs Alku Párt” nevű csoportjával vonult ki, saját bevallása szerint is azért, hogy „hekkeljék” az ünnepi megemlékezést bekiabálásokkal, és többek közt „húgyos Máté” feliratú transzparensekkel. Ezután lett egy idős hölgy megütve.

A DK és az Együtt az események után közleményben követelte az eset kivizsgálását a belügyminisztertől.  Az Együtt Kocsis Mátétól és Orbán Viktor miniszterelnöktől vár választ arra, hogy „kik voltak a kopasz kidobók, kitől kaptak utasításokat, és hogyan történhetett meg a rendőrök jelenlétében egy idős nő bántalmazása“.