hirdetés

Hiába akarta a kormány, hogy az általános iskolák és óvodák se zárjanak be, a koronavírus bizony ezt másképp gondolta. Így már 208 óvodában és 37 általános iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni. Továbbá 217 általános iskolai osztályban és 22 általános iskolában digitális tanrendet rvezettek be. Ráadásul 24 óra alatt már 518 beteget kellett lélegeztetőgépre tenni és újabb 5097 beteget találtak.

 

Az Operatív Törzs és a kormány tervezett és döntött, a koronavírus azonban kezdi durván átírni a politikusok elképzeléseit. Így hiába akarta a járványért felelős szakgárda, hogy az általános iskolák és óvodák működjenek, mert nincs baj. Nos van baj. Nem kicsi. 208 óvoda és 37 általános iskola bezárt. További 217 általános iskolai osztály ás 22 iskola áttért a digitális oktatásra. Az Operatív Törzs tervez, a járvány meg dönt.

Sajnos a fertőzöttek száma sem csökken, sőt. 5097 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 131 887 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 99, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2883 főre emelkedett, 29 802-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 99 202 fő.

Kórházban 6690 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 518 ember van lélegeztetőgépen.

Mindezen rossz hírek ellenére az operatív törzs közlése szerint a bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg. Az operatív törzs jelenleg 208 óvodában és 37 általános iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 217 általános iskolai osztályban és 22 általános iskolában digitális tanrendet.

Az operatív törzs nem tette közzé a bezárt intézmények listáját, a II. kerület MSZP-s polgármesterének, Őrsi Gergely Facebook-posztjából merítve kiderült, hogy a kerületben, az elmúlt napokban 13 óvodai és bölcsődei dolgozóról derült ki, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Minden pozitív esettel kapcsolatban az EMMI intézkedési tervének megfelelően jártak el az érintett intézmények. Az Oktatási Hivatal elnöke több csoportban rendelt el rendkívüli szünetet.

(turi)