hirdetés

Tiszta Amerika. Már a kórházat is gépfegyveres katonák őrzik. Legalábbis Kecskeméten. A párizsi terrortámadások nyomán a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét.

fegyveresek a repülőkórháznál

A franciaországi terrortámadások nyomán döntött Orbán Viktor miniszterelnök a megerősített biztonsági intézkedések bevezetéséről. Ennek értelmében a Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint rendész szolgálatával fokozta jelenlétét az ország különböző pontjain.

Az intézkedés alapján a laktanyák, így a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és egyéb honvédségi objektumok, mint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet, közismertebb nevén a Repülőkórház környékén 24 órás fegyveres járőrszolgálatot látnak el a katonák, és szigorították az objektumokba történő belépést is.

A Honvédelmi Minisztérium közölte: a magyar emberek biztonságának növelése érdekében a Magyar Honvédség megerősített, fegyveres rendész járőrei Budapest kiemelt pontjain, fő közlekedési csomópontjain, tömegeket vonzó helyszínein is megjelennek.

A honvédségi objektumok védelmére kirendelt katonák, valamint a gyalogos és gépjárműves katonai rendészek a fegyverhasználat általános szabályai mellett látják el szolgálatukat. A megerősített biztonsági intézkedések érvényre juttatásában a Magyar Honvédség kéri a lakosság közreműködését, az esetlegesen okozott kényelmetlenségekért pedig megértését – írta közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

Persze jó ez a látványos, figyelemfelhívó járőrözés, de sokakban azért ez félelmet kelthet. Azaz nehogy a végén az történjen, hogy saját magunkat kergetjük rettegésbe az ISIS helyett.

(Fotó: HM)