hirdetés

Újabb Jobbikos illetve már csak ex-politikus került bajba. Most épp pénzhamisítás  miatt. A nyomozók mintegy 123 millió forintnak megfelelő hamis dollárt találtak és hamis hrivnyát egy miskolci nyomdában. Az egyik érintett a nyékládházi Jobbik ex-elnöke. Nos a Jobbikra rendesen rájár a rúd, hisz volt az elmúlt napokban embercsempészet, most meg pénzhamisítás.

sz-istvan

A nyékládházi Jobbik ex elnökét, Sz. Istvánt és Miskolcon nyomdaipari üzemet működtető ismerősét, M. Istvánt gyanúsítják, hogy nagy tételben, mintegy 123 millió forint értékben hamisítottak amerikai dollárt és ukrán hrivnyát.

Az üzemre a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei csaptak le, akik rögtön el is fogták a két férfit.

M.István 54 éves edelényi és Sz. István 59 éves nyékládházi lakos egy ismeretlen megbízására amerikai 20 dolláros bankjegyeket akart készíteni, amelyeket közvetítőn keresztül Ukrajnában hoztak volna forgalomba. áll a rendőrségi közleményben.

A bankjegyek legyártását M. István vállalta. A nyomdában tartott házkutatáskor 1826 darab B/3 méretű papírívet foglaltak le, amelyek 20-as címletű amerikai dollár lenyomatait tartalmazták. A rendőrök megtalálták és lefoglalták továbbá azokat az eszközöket, nyomólemezeket, nyomdagépeket, amelyekkel a hamisítványokat gyártották.

Az Sz. Istvánnál tartott házkutatás alkalmával számos pénzhamisítással összefüggésbe hozható tárgyat találtak a rendőrök, akik lefoglaltak több mint 1000 ív B/3 méretű lapot, melyek hamis 200-as címletű ukrán hrivnya bankjegy lenyomatait tartalmazták, így feltehetően ezen bankjegyek hamisítását is tervezték a gyanúsítottak.

A két férfi beismerő vallomást tett, elmondták, hogy a kész hamisítványokat Ukrajnában kívánták forgalomba hozni.

A Jobbik szerint a pénzhamisításon ért férfi már nem tagja a pártnak. Kizárták illetve mielött kizárhatták volna kilépett.