hirdetés

Már elnézést is kért a BKK az igen fura és meghökkentő babakocsis rendelet tervezete miatt. Mint ismeretes a közlekedési vállalat egy munkaanyagában csak úgy engedte volna a babakocsis szülök utazását, ha minimum két szülő vagy felnőtt utazik a mozgólépcsőn. Vagy, ha a BKK személyzete erre engedélyt ad a babakocsis felnőttnek.  A BKK közleményében azt írta, technikai és adminisztratív hiba miatt hibás munkaközi dokumentum került ki a honlapjukra.

 Image: 73339723, Akadálypálya az élet babakocsival Budapesten. Próbálkoztunk apró, szűk utcákban, lakótelepen, és megküzdöttünk a lépcső okozta nehézségekkel is., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

A babakocsis saga a BKK-nál még egészen biztosan folytatódni fog és várhatóak az újabb furcsaságok is. A BKK kommunikációs igazgatósága közölte: honlapjukra  technikai és adminisztratív hiba miatt  hibás munkaközi dokumentum került ki.

A közlekedési társaság arra reagált, hogy a honlapjukon hétfőn megjelenő, a hatályos üzletszabályzat módosításaként szereplő anyagban azt írták, hogy a jövőben babkocsival csak úgy lehet közlekedni a metróban, és a mozgólépcsőkön, hogy legalább két felnőtt van ott, kézben van a gyerek és össze van csukva a babakocsi. Persze azzal nem számolt senki, hogy van olyan babakocsi, ami nem csukható össze – a szerk. A kismamáknak ráadásul – csak úgy, mint a vakvezető kutyával vagy kerekes székkel közlekedőknek – engedélyt kell kérni a személyzettől a mozgólépcső használatára, ha egyedül akarnak utazni.

A kikerült tervezetben az alábbiak is szerepeltek, amelyek nemcsak meghökkentőek de több mint furák is.

„A lifttel rendelkező állomásokon a kerekesszékesek és a babakocsival közlekedő páriák kötelesek a liftet, nem pedig a mozgólépcsőt igénybe venni. Abban az esetben viszont, ha nincs lift, a mozgólépcső igénybevételéhez minden esetben kötelesek előzetes engedélyt kérni az állomási forgalmi személyzettől. Ez történhet személyesen, vagy az állomás területén elhelyezett segélykérő készülékeken keresztül. Amennyiben az állomáson az igénybe vett lépcsőn felül 1 lejt- és 1 hegymeneti mozgólépcső üzemeltetése nem biztosítható, az utas kérését nem tudják teljesíteni.”