hirdetés

Egyre több a furcsaság és a sok megmagyarázhatatlan véletlen egybeesés és esemény a hirtelen elhunyt főrendőr ügyében. Az Esti Újság váratlanul egy névtelen feladótól megkapta Kiss Ernő tábornok azon BV-értesítőjét, amely alapján a március 7-ei bevonulását felfüggesztette a Büntetés-végrehajtási Intézet. Így a tábornok halála még érthetetlenebbnek tűnik.

kiss BV 1

A magyar FBI atyjának, dr. Kiss Ernő dandártábornoknak a halálesete igen különös, sőt kimondottan furcsa. Sokak szerint nem véletlenül halt meg, bár azt, hogy ki mire gondol pontosan, már senki sem merte vállalni, hogy megfogalmazza.

Az Esti Újság szerkesztősége mindenesetre megkapta azon BV-határozatot, végzést, egy névtelen jóakarótól, amely alapján a 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt főrendőr március 7-ei behívójának nem kell eleget tennie. A bevonulást a börtönbe a BV illetékesei felfüggesztették ezen dokumentum alapján.

Így érthetetlen, hogy Kiss Ernő mitől került olyan fizikai állapotba, hogy hirtelen szívinfarktust kapjon, hisz hivatalos értesítést kapott arról, hogy nem kell megkezdenie mégsem a gyorsan megküldött behívójában szereplő börtönbüntetését.

Tény kérdése, hogy a dandártábornok esetében valaki nagyon felgyorsította azon eseményeket, hogy a jogerős ítélet után szinte azonnal megkapta a behívóját a BV-intézetbe március 7-re. Szokatlan gyorsasággal, hisz mint arról korábban beszámoltunk, hosszú hónapok, évek szoktak eltelni, mire egy ilyen könnyebb (nem erőszakos  ügyben elítélt) megkezdje a büntetésének a tényleges leülését.

Az is tény, hogy Kiss Ernő tábornok régi jó harcostársa, sőt az elítélt s hirtelen elhunyt tábornok állítása szerint igenis jó barátja volt a mostani belügyminiszter Pintér Sándor. Sőt Kiss tábornok a főiskolán még elöljárója is volt a mostani belügyminiszternek.

Nos, Pintér Sándor miniszter látszólag nem sokat tett azért, hogy régi jó barátját ne ítéljék el. Azért sem érheti vád a belügyminisztert, hogy felemelte a telefont, hogy szegény barátját ne vigyék ilyen gyorsan börtönbe, és legalább a szabad levegőt egy picit még hadd élvezhesse. Pedig megtehette volna. De nem tette. Sőt Pintér miniszter urat azért sem lehet támadni, hogy élt azon jogkörével, hogy egy-egy elítélt esetében egy év haladékot adjon az adott személyre kiszabott jogerős büntetésének a megkezdésében, hisz a BV felett úgy tudjuk, a Belügyminisztérium áll mint felügyeleti szerv. Nos, ez sem történt meg, és ezt sem vetheti senki sem a régi jó barát belügyér szemére. Sőt azt sem, hogy közbenjárt a BV-nél, hogy Kiss tábornok behívóját dugják jól el, abba a nem létező fiókba, amit soha nem húz majd ki senki, így nem kell bevonulnia a volt zsaru barátnak.

Tény, hogy egyre több a találgatás Kiss tábornok váratlan halálával kapcsolatosan, de az biztos, hogy halála elkerülhető lett volna. Ha talán nem éri annyi stressz. Ha kap sok-sok biztatást a régi barátoktól és érkezik meg ilyen gyorsan börtönbehívó. Bár ez,  hangsúlyozzuk, fel lett függesztve a szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentumok alapján, ha azok eredetiek. Látszólag valós dokumentumok.

Tény az is, hogy sokan most még biztosan rettegnek titkon valahol Kiss tábornok halála miatt, hogy vajon melyik média mit kap esetleg napok vagy hetek múlva. Kiről szólnak majd az esetleg terhelő vagy kellemetlen dolgokat tartalmazó dokumentumok és egyéb korpuszok. Nos, ezt nem tudni, de elképzelhető, hogy az elhunyt Kiss tábornok gondoskodott arról, hogy még sokáig borsot fog törni pár jóakarója orra alá, akik esetleg nagy emberek és befolyásos személyek ma már.

(Csákány)