hirdetés

Ajajj, egyre rejtélyesebb és egyre jobban bonyolódik és egyre furább a már előzetesben lévő Tarsoly Csaba levelezése a miniszterelnökkel. A főbróker levelére ugyanis Orbán Viktor elöbb válaszolt egy nappal. mint ahogy azt kézbe kapta volna. Nos az időutazás lehetőségét zárjuk ki. Ráadásul a miniszterelnöki levél tanúsága szerint Tarsoly felvetése és kérése nem is lett elutasítva, hanem le lett írva, hogy egy kijelölt személy megkeresi a bajba került ismerőst, sportbarátot, a nemzeti kereskedőházas Tarsoly Csabát.

tarsoly

A Népszava nagyon ügyesen vette észre, hogy Tarsoly Csaba a már előzetesben lévő bróker levelezésével gond van.  Főként azzal amit Orbán Viktornak írt és juttatott el. Ami több mint érdekes, hogy a miniszterelnök úr elöbb válaszolt Tarsoly sportbarát és futball ismerős levelére, mint ahogy azt megkapta volna. Tényként közölhetjük, hogysem a miniszterelnök, sem a szűk stábja időutazási képességekkel nem rendelkezik. Így vagy félreírta az illetékes a dátumot, vagy épp utólag írta rá valaki. Nos egyik sem jó ebben a felfokozott helyzetben. természetesen Tarsolylevelének az érkeztetésével az is baj, hogy kézzel van ráírva minden. Mindenesetre az ellenzéknek mindez tökéletesen feldobott labda, amin lehet csámcsogni. A miniszterelnök úr stábjának szavahihetőségét és a kormány szavahihetőségét is azonban mindezen helyzet vagy dátum malőr megkérdőjelezheti.

Nos a Tarsoly Csabának írt válasz levél, e-mail tartalma még izgalmasabb. Bár tény kérdése, hogy nem Orbán Viktor válaszol a  már előzetes letartóztatásban lévő Quaestoros vezérnek,de az ő nevében régi jó és hűséges személyi titkár Nagy János ír levelet. Mindez rendjén is van, hisz ezért vannak a személyi titkárok. Tény kérdése, hogy a közszereplést kerülő személyi titkár emberileg is egy jó ember, nagy munkabírású és igazi katona, aki tűzbe megy az előljárójáért és, sosem hagyja hátra, vagy magára bajtársait. Szóval Nagy János sem időutazó, ha a dátumokat nézzük. Azaz elhihetjük, hogy ő a már megérkezett levélre főnöke utasítása alapján válaszolt.

Mindezen levélnek pedig a lényege az, hogy Tarsoly Csaba futball barát felvetését megfontolásra alkalmasnak találták, azaz nem határolódtak el tőle Orbánék. Még csak attól sem, hogy válaszlevelet írjanak Tarsolynak. Mindez érdekes, hisz a miniszterelnök jogász végzettségű.  De haladjunk tovább a levélben arról tájékoztatták Tarsolyt, hogy „Miniszterelnök úr annak tartalmáról tájékoztatta a gazdasági minisztert. Varga Mihály miniszter úr az Ön által javasolt tárgyalásra még a mai napon kijelöl egy tárgyalópartnert, aki várhatóan még a mai napon jelentkezik Önnél. Tisztelettel: Nagy János „ – csak  megjegyeznénk, hogy erre mondta azt Rogán Antal Fidesz frakcióvezető a héten, hogy egy semmilyen választ adtak Tarsolynak. Hát azért ez a semmilyennél jóval több mind tartalmilag, mind nyelvtanilag.

Nos ezen közlékenység azaz, hogy Havasi Bertalan csak úgy küldözgeti a leveleket a sajtónak, hogy ki mikor mit írt a másiknak, nos fura. Főleg látván a dátumokkal való bajt, s a válaszlevél tartalmát. Nos ez is fura. Hacsak nem arról van szó, persze ez csak egy feltételezés, fikció, hogy Orbán Viktor személyi titkárát akarja most valaki gyorsan eltávolítani  és kapva kapott az alkalmon, hogy Nagyra kenje a Quaestor balhét és úgy egyáltalán mindent. De ennek reméljük semmi alapja nincsen.

Bár azt egyre többször hallani, hogy sok – sok Fideszes karrieristának útban van a személyi titkár. Legfőképp azért, mert Nagy bőven elégedett a jelenlegi munkájával és pozíciójával. Nem akar sztár politikus lenni és álláshalmozó képviselői ambíciói sincsenek. Nem kért állami támogatást a földjeire ( ha egyáltalán van neki ) . Nem kért állami földeket sem. Trafik üzemeltetés sem jutott az eszébe. Nem kért uniós vissza nem térítendő pályázati pénzeket sem és a jövőben sem tervezi. Mindez bőven elég ara, hogy rossz szemmel nézzenek rá sokan a  másképp gondolkodók közül.

A Népszava megkereste Havasi Bertalant, aki elküldte a sajtónak a Tarsoly levelet és, aki elküldte a miniszterelnök úr válasz levelét is, hogy a dátumok miatt ellentmondást oldja már fel, s akitől azt is megtudakolta a baloldali lap, hogy vajon történt-e találkozó az Orbán által kijelölt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, illetve annak tárgyalásra kijelölt kollégája, valamint Tarsoly Csaba között.

Válasz még nem jött a Népszava kérdéseire.