hirdetés

Egyre kevesebb a postás
2014-08-07 09:17

Mint arról korábban a választások elött beszámoltunk nagy a baj a Postánál. Tömegével küldik el a kézbesítőket, igaz furfangosan, közös megegyezéssel és mára már tarthatatlan állapotok uralkodnak. A Kézbesítők Szakszervezete szerint a kézbesítőkre egyre több teher hárul, nem tudni meddig lehet még feszíteni a húrt.

postás

„Sajnos valóban a Magyar Posta folyamatosan csökkenti az alkalmazottainak létszámát, azonban a dolgozóknak nem felmondtak, hanem közös megegyezéssel váltak meg tőlük. Így nem kell bejelentenie a társaságnak a csoportos létszámleépítést, hiszen a munkaadó és a munkavállaló közös akaratából jönnek létre a megállapodások.
A kézbesítők létszáma is radikálisan csökkent az elmúlt időkben” – nyilatkozta a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke. – Tusz Ferenc.
Akézbesítők szakszarvezeti vezetője szerint éppen ezért a maradóknak egyre több a munkájuk, és mind fizikálisan, mind mentálisan elfáradtak, teljesítő képességük határán vannak. „A kézbesítőkre egyre több teher hárul, nem tudom meddig lehet még feszíteni a húrt” – mondta a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke.