hirdetés

Helikopterek az égen, rengeteg sötétített üvegű, páncélozott autó a lezárt Lánchídon, Budapest pedig megállt. Vlagyimir Putyin orosz elnök érkezése olyan lett, amilyet még Trump elnök sem látott. Komoly dolgokról úgy tudni nem lesz szó de Putyin felajánlhatja az EurázsiaiUniót.

 

Orbán Viktor minden bizonnyal tárgyalni fog Putyinnal a Paks II. mellé adott tízmilliárd dolláros orosz hitel feltételeiről. Budapest azt szeretné, ha a törlesztést csak akkor kellene elkezdeni, amikor már termel a két új blokk.

A másik fontos ügy a gázvezetékek kérdése lehet. Magyarország azt szeretné, hogy a már meglévő hazai vezetékrendszeren keresztül vezessen Nyugat-Európa felé a Török Áramlat egyik szárazföldi folytatása.

S szó lesz Matolcsy mondatairól is. Azaz irány Eurázsia. Putyin így minden bizonnyal felajánlja Magyarországnak a Moszkva vezetése alatt álló Eurázsiai Unióhoz való csatlakozás lehetőségét. „Putyin a döntés lehetőségét hozza el számunkra. Ha úgy tetszik, ezzel mentőövet is dob Orbánéknak, akik így ismét a változás élére állhatnak. Ellenkező esetben marad a magyar rendszer gyorsuló eróziója, és az egyre kellemetlenebb és nehezebben védhetővé váló nyugati felforgatási kísérletek sora.
Azonban ehhez a magyar választók is kellenek, akik látván a mostani önkormányzati választást, aligha szavaznának arra, hogy egy Putyin-Erdogan féle Unióhoz csatlakozzunk.