hirdetés

Kihallgatták az ismert lelkészt, a Momentumos Donáth Anna EU képviselő édesapját a rendőrök. Mint ismertes a választások elött a kormánymédia hozta le a hírt, hogy egy sértett szerint a lelkész molesztálta őt, és bántalmazta,  zaklatta. Nos, aki picit ismeri a liberális gondolkodású Donáthot az ledöbbent, s várjuk az ügy végét, ami eléggé ingatag lábakon áll.

 

Donáth László megerősítette a kihallgatás és a gyanúsítás tényét, ugyanakkor szerinte annak tárgya csak a könnyű testi sértés, ami érthető mert a kirúgott ex takarító csak emiatt tett feljelentést és erre van orvosi látlelete is.

Csak halkan jegyezzük meg a kormánymédia által megtalált sértett sosem adta az arcát az ügyhöz, a nevét sem. S a nagy dirrel durral beharangozott zaklatás már sehol sincs. A rendőrség sem nyomoz benne. Igy már önmagában fura az ügy. Sőt az is kérdések sokaságát vet fel, hogy a sértettnek a TV2 pénzt ígért, nem keveset.

Igaz a sértett megszólalt a liberális HVG-nek. Ott pedig el is mondta, hogy ő csak az állítólagos fojtogatás miatt tett feljelentést.

Nem szexuális zaklatás miatt tett feljelentést Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s parlamenti képviselő ellen a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház volt takarítónője. A jelenleg munkanélküli L. M.-et a hvg.hu szólaltatta meg, és azt állítja, hogy azután fordult a rendőrséghez június 12-én, hogy Donnáth László néhány nappal korábban egy kisebb hiba miatt két kézzel fojtogatta. Ettől független szerinte a szexuális zaklatás vádja is megállja a helyét, az evangélikus lelkész ugyanis évek óta visszatérően molesztálta.

Fogdosott, alám nyúlt, megfogta a melleimet. De ha nincs róla bizonyíték, úgysem hittek volna nekem-mondta a nő
A sértett takaríító úgy tűnik a jogban is elég jártas a fenti mondata alapján. Hisz egy egyszerű állampolgár ilyenkor mindent elmond és nem azzal foglalkozik mi bizonyítható és mi nem. Ez is elgondolkodtató.

Az ügyről először a Fidesz szócsöveként működő TV2 adott számolt be először a nyilvánosság előtt. de L. M. azt állítja, nem ő fordult a kereskedelmi televízióhoz.

Azért robbant ki az egész ügy, mert valaki kiadta nekik. Amikor megláttam a Tv2-n a riportot, nem kaptam levegőt – mesélte a takarítónő.

A TV2 augusztus 5-én, a Tényekben vezető hírként hozta Donáth László szexuális zaklatási ügyét, csak az nem világos, hogy a kereskedelmi televízióhoz hogyan jutott el a feljelentésről szóló információ. A hvg.hu megkérdezte erről a TV2-t és a BRFK-t is, és amíg a kereskedelmi televízió nem is vette a fáradságot a válaszhoz, a BRFK azt írta, a feljelentés és a büntetőeljárás tényét nem ő tette közzé.

L.M. június 12-én délután tett feljelentést a III. kerületi rendőr-kapitányságon. Másnap vallomást is tett, a BRFK Bűnügyi Főosztálya pedig elrendelte a nyomozást. A feljelentéshez mellékelt orvosi látlelet szerint a tarkóján hátul, illetve a hajtőnél 1 centiméteres vörös foltot, illetve egy területen „halvány, elmosódott bőrpírt” lehet látni. A „Bevérzésgyanú a nyak területén” címet viselő orvosi látleleteben szerepel az is, hogy L. M.-nek fáj a nyaka, és sírógörcsöt kapott. Állítása szerint minden bűne az volt, hogy egy szombati napon, amikor szinte senki nem volt bent, egy szentkép előtt hagyta a takarítókocsiját néhány percig, amíg rendbe tett egy öltözőt. Donáth László teljességgel váratlanul jelent meg, dühödten tolta maga előtt a takarítókocsit. – Két kézzel torkon ragadott, majd erősen megszorította a nyakamat, és így tartotta jó ideig, miközben a kocsiról beszélt. Hogy ezt viccnek szánta vagy komolyan gondolta, nem tudni, de én nagyon megijedtem, és sírva is fakadtam – hangzik az a panasz, amelyet L. M. a szeretetház vezetőjének írt. Mielőtt fojtogatni kezdte, Donáth László állítólag azt is megkérdezte tőle, volt-e már megszorongatva. Mindennek szemtanúja volt egy asszony, L. M. feltevése szerint Donáth László felesége is.

L. M. akkor már rég szombatonként járt be, hogy elkerülje az evangélikus szexuális szexuális közeledési kísérleteit.

A TV2 nem sokkal a nyomozás indulása után név szerint kereste a szeretetházban, de mivel akkor már csak ritkán járt be, közvetítőn keresztül jutott el hozzá az üzenet. L. M. szerint a TV2 riportere azt állította, hogy rendőrségi forrásból értesült a feljelentésről. L. M. és az élettársa, K. Gy. első körben elutasította, hogy nyilatkozzon, de a TV2 nem adta fel, és a Facebookon újra megkereste őket. Ennek sem engedtek, a TV2 Tények pedig másra hivatkozva sugározta a riportot. Élettársa ezután vállalta, hogy nyilatkozik, amiért pénzt is kért, és bár kapott ígéretet a kifizetésére, sőt, még többre is, semmit nem kaptak a TV2-től. Emiatt a pár perre készül.

Az ügyben sorssdöntő lesz igazságügyi szakértők szerepe. Mert, ha nem lett lefotózva a nő nyakán lévő fojtogatás, vagy, ha az ott szereplő ujj nyomok, távolságok nem egyeznek, akkor ebből lehet vádemelés sem lesz. Ítélet pedig végképp kizárt.