hirdetés

Meghökkentő fordulat történt a nagy dirrel-dúrral két évvel ezelött bejelentett ügyvéd-maffia zsarolási ügyében, amelyben egy jó nevű budapesti Lupovici Jack ügyvéd és egy közismert gyémántkereskedő L.Roni került a dutyiba. A hollywoodi képregényekbe illő ügyvéd maffia működéséről 2020.májusában bombahírként írtak, amelyből kiderült a sértett egy magyar kozmetikumokat feltaláló üzletember. Azonban mára úgy tűnik sok minden nem stimmel ebben a egyperces krími ügyben és nagy kérdés, hogy nem-e egy polgárjogi vita lett-e büntetőügybe csavarva ? A sztori szövevényes, zűrös is, hisz a sértett évekig járt a rendőrségre, ügyészségre de csak a vallomásai legvégén jutott eszébe, hogy őt megfenyegették és megzsarolták. Ez aztán végképp érthetetlen és hihetetlen , hisz ki az a megfélemlített és megzsarolt sértett, aki mindenről beszél csak épp a lényegről nem ? Már-már hihetetlen és kabaré szagú az eset. Persze az is sokat mondó, hogy a milliárdokat kereső MLM feltaláló és sértett kétszer már el volt ítélve piti csalásokért. De legyen szép a sztori, a bíróság két év után az előzetesben sínylődő sztárügyvédet kiengedte, igaz egyelőre csak házőrizetbe.

 

Komoly fordulat történt abban a zsarolási ügyben, amely 2020.májusában robbant ki. Egy neves budapesti ügyvédet Lupovici Jacket és egy ismert gyémántkereskedőt L.Ronit fogta el a TEK, mert a gyanú szerint megzsarolták és életveszélyesen megfenyegettek egy MLM kozmetikai terméket feltaláló vállalkozót J.Tibort. A bíróság két évnyi előzetes letartóztatás után a sztárügyvédet kiengedte a börtönből, s házőrizetbe került. Azonban sok sok érdekesség és furcsaság történt azóta az ügyben, amely már bírósági szakba került.

Egyrészt fura az nekünk földi halandó firkászoknak, hogy a terheltek tanúit nem hallgatta ki a nyomozó hatóság. Nem tudjuk miért tették ezt, hisz egy nyomozóhatóságnak illik mindenkit meghallgatnia, legalább a látszat kedvéért. Fura az is, hogy nincsenek meg állítólagos bizonyítékok az ügyben. Persze azok, amelyek a vádlottak ártatlanságát bizonyíthatnák. Azonban a legfurább az, hogy a milliárdos sértett nem egy ma született bárány. Sőt. A feltaláló aki azóta milliárdos lett az MLM rendszerben értékesített kenceficéje révén, kétszer el lett ítélve piti csalások miatt. Igen. Az egyik csalásában egy autóval ügyeskedett de lebukott. Persze lehet, hogy jó útra tért azóta J.Tibor ezt nem zárjuk ki, de érdekes. Nem nem sugalljuk azt, hogy egy kétszeresen is elítélt állampolgárt ne illetnének meg jogok és a törvények őket ne védenék, de érdekes kis egyperces részlet ez az állítólagos ügyvéd maffia perében.

De van itt más is csak , hogy legyen beharangozója ennek a különös és kalandos kis pernek. Képzeljék csak el, hogy az állítólag életveszélyesen megfenyegetett és megzsarolt sértett J.Tibor évekig teszi a vallomásokat, jár a rendőrségre, ügyészségre, de csak a legvégén jut az eszébe mielőtt lecsap a TEK, hogy kérem hát engem megfenyegettek. Nem is mondtam ?! Életveszélyesen, nagyon, sőt csúnyán. Komolyan ilyen még a legvadabb hollywoodi krimikben sincs. Vagy ha van, ekkor derül ki a filmben, hogy itt valami nagyon bűzlik. Vagy legalábbis elgondolkodunk, hogy a krimiben a szereplő lehet nem mond igazat, netán ferdít. Nos ennek ellenére az ügy gőzerővel elindul s emberek kerülnek börtönbe. Évekre.

Nos elgondolkodtató mindez, és ahányszor az ember elolvassa a peres vagy épp nyomozati iratokat egy valami motoszkál a fejében: ez nem más, minthogy itt van egy polgári peres bíróságra tartozó vita, esetleg, netán üzleti vita és elszámolási bonyodalom, s mintha ez lenne büntetőügybe tekerve. Miért ? Mert így nem kell fizetni évekig és megszabadulunk az üzleti partnereinktől hipp-hopp. Sajnos Magyarországon egyébként ez egy bevett szokás, s néha a hatóságok be is nyalják ezen eseteket, hacsak nem egy rutinos nyomozóhoz nem kerül az ilyen ügy.

De térjünk a lényegre. Nos a BKKB-n ma a sztárügyvéd Lupovici  nem tett vallomást, hanem kérte a bíróságot a nyomozati szakban tett vallomásainak a felolvasására. Lupovici Jack bejelentette, hogy mondandóját e-mailekkel, egyéb iratokkal tudja bizonyítani, amelyet becsatol, hamar,  úgyis ez az eltűnt a nagy nyomozás során az aktákból.  Az biztos a per mindenképp lassú és hosszú lesz, hisz az ügy gyémántkereskedő vádlottjának L.Roninak tolmács kell. Az ügyvéd vallomásainak pedig a negyedéig sem jutott a bíróság és van még pár vádlottja a különös zsarolási ügynek..

Az egyébként már most kiderült a tárgyalás legelején, hogy a sértett vallomásai nem igazán stimmelnek a zsaroló maffiózó ügyvéddel való kapcsolatáról. Lupovici Jacket ugyanis a sértett maga kereste meg 2014-ben, hogy védje egy csalási ügyben. Valamint a cégei peres ügyeit intézze, mert volt bőven. J.Tibornak ugyanis a GVH-val is meggyűlt a baja. Azaz nem igaz az a sértetti vallomásból, hogy J.Tibor azért kereste meg a sztárügyvédet, hogy az MLM-es rendszerben működő cégeit terjessze külföldön a szélrózsa minden irányába. Mindez pedig kellemetlen. Ha egy sértett vallomásainak már az eleje is megkérdőjelezhető akkor vajon a többi részében mi lesz? Mi bele sem merünk gondolni.

A tárgyalás elején egyébként bájos zűrzavart keltett a sértett jogi képviselőjének a megjelenése, aki részt akart venni a tárgyaláson. Nos erre nincs lehetősége csak azután, ha a sértettet is meghallgatta a bíróság, nem véletlenül van ez így kitalálva, nehogy bárki játszani tudjon esetleg az igazságszolgáltatással. Úgy tűnik a milliárdos J.Tibor jogásza vagy kimaradt az egyetemen amikor ezt tanították, vagy sosem volt még tárgyaláson, de az is lehet csak bepróbálkozott hátha betud csússzunk a hallgatóság közé. Nos nem jött össze. Mindenesetre a jogász kora reggel a BKKB tárgyalójában legalább megtudta mosolyogtatni a résztvevőket és minket is.

Természetesen a következő tárgyalásról is tudósítunk, mert ezen ponyvaregénynek tűnő pert ki nem hagynánk.

 

( Csákány Tibor )