hirdetés

Újabb gyanús Lipótvárosi ingatlanügyletet emleget az Együtt PM társelnöke Juhász Péter. A Fidesz által csak bnözőnek titulált Juhász szerint az ismert tévés Gianni is áron alul jutott nagyértékű ingatlanhoz. Ráadásul a kétes ingatlanbecsléseket a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője Rubovszky György lánya végezte.

Az Együtt-PM közérdekű adatigénylést nyújt be az összes belvárosi üzleti ingatlan értékesítése ügyében, hogy kiderüljön, hány esetben érte vagyonvesztés az önkormányzatot, így a budapesti polgárokat Rogán Antal vagyonkezelési gyakorlata miatt – tudatta Juhász Péter. A szövetség társelnöke ezúttal azt állította, hogy a birtokukba került dokumentumok szerint az ismert tévés, Gianni Annoni úgy nyitott éttermet, hogy négyzetméterenként 180 ezer forintért jutott hozzá egy Arany János utcai ingatlanhoz, holott a környéken ez az ár elérheti az 1 milliót is. Az ingatlan értékbecslője Rubovszky György cége volt. A mentelmi bizottság KDNP-s elnökének lánya pedig a belvárosi KDNP elnöke – mondta Juhász Péter, aki szerint az eset kísértetiesen hasonlít a Hunvald-ügyhöz, amiben szintén baráti értékbecslők szakvéleményei alapján értékesítettek nyomott áron nagy értékű ingatlanokat.
A sajtótájékoztató után az V. kerületi önkormányzat bűnözőnek nevezte Juhász Pétert, de az Együtt-PM szerint a közleményben foglaltakkal ellentétben, Juhász Péter soha senkit nem rágalmazott meg, amiről bírósági papírja is van.
Korábban az RTL híradója kormánykritikus blokkjában már foglalkozott Juhász Péter ötödik kerületi ingatlanügyeket érintő állításaival, azzal, hogy egy Szerb utcai ingatlanhoz (amelyben Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi alpolgármester mellett állítólag Habony Árpád is él) a szomszédos telekről építenek kocsibejárót. A Fidesz-frakcióvezető már megjósolta, hogy mikor támadja az RTL Klub híradója, a Figyelő pedig csütörtökön megjelent legfrissebb számában azt írta, hogy Simicska Lajosnak jó a kapcsolata a cstaornával, viszont meggyűlt a baja Habony Árpádal, aki a párton belüli hatalmi játszmában Lázár János minszterrel ellentétben Rogán Antal mellé állt.