hirdetés

Vészjósló hírek, hogy egyelőre használható fotó és videó nem került elő a körúti robbantóról. A rendőrség egyelőre a begyűjtött információkat, adatokat ellenőrzi és elemzi, de átütő eredmény eddig nincs. Teóriák, okok, indítékok tömkelegével vannak, ami szintén nem jó. Az idő pedig fogy. Időközben az életveszélyes sérülésekkel bevitt fiatal rendőrhölgy is már jobban van sokkal, és ki is került az intenzív osztályról.

terez-krt-robbantoA feltételezések, a sok-sok teória egyike szerint pontos terv szerint cselekedett a Teréz körúti robbantó. Ami várható volt, hisz minden merénylő valamiféle menetrend szerint ténykedik, nem ad hoc jelleggel.

A detonációt követően levette a fehér szafarikalapját a robbantó, és felhúzta kapucniját, sőt még cipőt is váltott. Ezt követően pedig a Blaha Lujza tér felé indult el. Állítólag magyarul beszélt, mert menet közben egy biztonsági őrnek nekiment, akitől elnézést kért az elkövető.

Eddig 200 bejelentés érkezett a bűncselekménnyel kapcsolatban, ami már-már gondokat fog okozni a nyomozás menetében, hisz mindegyiket le kell ellenőrizni. Azonban feltehetőleg lesz majd egy pentito, aki feldobja az elkövetőt, ebben bízik a rendőrség. Kérdés, volt-e olyan személy, aki tudott a robbantási akcióról.

Szerencsére a robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnő elhagyta az intenzív osztályt, de még nincs kihallgatható állapotban.

A Belügy egyébként létrehozott egy weboldalt, ahová kép-, hang- vagy videoanyagot tölthetnek fel azok, akiknek rendelkezésére áll ilyen a Teréz körúti robbantásról.