hirdetés

Helyre tette az ügyészség és a bíróság is a tanárt verő pesterzsébeti szülőket. Így a hétfőn igen agresszív és sokkoló módon fellépő szülőket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték gyorsított eljárásban. A tanárt bántalmazó sértett szülőket azonnal őrizetbe vették.

tanárvberés-pesterzsébet-rtl

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a 34 éves nő és 25 éves társa hétfőn azért ment a pesterzsébeti iskolába, hogy elégtételt vegyen a tanítónőn, mert úgy tudták, a nő gyermekét “sérelem érte”. Az iskola folyosóján hangosan káromkodva felelősségre vonták a tanítónőt, , lökdösték, ráncigálták és meg is ütötték, akit az iskola igazgatójának közbelépése ellenére a nő ököllel megütött, társa pedig a hajánál megfogta és visszarántotta, mivel menekülni próbált.

A két elkövetőt még az őrizetben tartásuk alatt bíróság elé állították közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság megállapította a bűnösséget, ezért a nőt 4 évre felfüggesztve 1 év 10 hónap, társát pedig 3 évre felfüggesztve 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett.