hirdetés

Egy igazoltatással indult a hatalmas drogfogás. Csaknem két kilogramm amfetamint foglalt le a rendőrség a Borsod megyei Kazincbarcikán egy drogdílertől. A lefoglalt kábítószer mintegy kétezer fogyasztó adagja lett volna, értéke meghaladja az 5 millió forintot.

 amfetaminos 2

Eljárást indítottak az ellen a férfi ellen, aki egy sima közúti igazoltatás során bukott le. A férfi autójában ugyanis amfetamint találtak, nem is keveset, így házkutatást rendeltek el a drogdílernél. Nem érte meglepetés a nyomozókat, hisz összesen 2 kilónyi kábítószert foglaltak le, ami minimum kétezer drogfogyasztó ellátására lett volna elegendő. A lefoglalt kábítószer értéke 5 millió forint lehet, de az igazi siker az, hogy egy ideig most az amfetaminellátás a környéken megszűnik.

 

A Police.hu-n megjelent közlemény szerint Kazincbarcikán, a Béke tér és Építők útja kereszteződésben még január 12-én igazoltatták a rendőrök N. Richárd 24 éves kazincbarcikai lakost. Autójának átvizsgálása során egy papírtáskában 3 csomagban, összesen 310 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók.

 

A férfi tartózkodási helyén is házkutatást tartottak, itt további 1,5 kilogramm amfetamint, kábítószergyanús anyagmaradványokkal szennyezett digitális mérlegeket és a kábítószer-kereskedelemhez használt eszközöket foglaltak le a rendőrök.

 

N. Richárd ellen a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja le. A férfit pénteken helyezték előzetes letartóztatásba.