hirdetés

Állatkínzás miatt indult rendőri eljárás egy borsodi rendőr kutyája miatt. Az ebet a szemtanúk szerint egy autó után húzták, a rendőrség szerint ilyen nem történt, de vizsgálják az ügyet.  

ómassaEgy kis faluban, Ómassán, a Bükk szívében történt a megrázó eset, amit egy Facebook-posztjában írt le egy szemtanú. A bejegyzés hétfő óta kering a Facebookon. A szemtanú szerint a kutyát egy kisbusz húzta maga után, az eb a járműhöz volt kötözve, és már nem bírta tartani a tempót a kisbusszal. A helyieknek sikerült megállítaniuk a kisbusz vezetőjét, majd azonnal rendőrt hívtak a sofőrre.

A kiérkező rendőrök ezután elhajtották a szemtanúkat, akik arra gyanakodtak, hogy a sofőr biztosan ittas, így a megszondáztatását követeltek. Az ügyben feljelentést tettek, noha a kutya – szerencsére – megúszta komoly sérülés nélkül.

A rendőrég elismerte az ügyet, de sok mindent másképp tudnak.

Valóban történt rendőri intézkedés az ügyben, és az említett kutya egy helyi rendőré, továbbá az ügyben – a történtek pontos és megnyugtató tisztázása céljából – a Miskolci Rendőrkapitányság állatkínzás bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást. Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a kutya néhány napja elkóborolt, és egy helyi férfi találta meg, aki haza akarta vezetni a gazdájához. Tehát az eddig beszerzett információk szerint nem az történt, hogy a kutyát az autó után kötve húzták volna. Az eben a talpán lévő hámhorzsolásos sérülésen kívül más sérülés nem volt, ezt a gazdája ellátta. -írta a Borsod Abaúj Zemplén megyei rendőrfőkapitányság.