hirdetés

Pécsett 17 óvodás került karanténba. Vámosszabadiban a menekülteket befogadó központot zárták le egy afgán koronavírusos menekült miatt. Lassan de biztosan terjed a járvány. Aki tud az védekezzen , vegyen fel maszkot zárt térben és oltassa be magát.

 

17 óvodás került karanténba Pécsett. Az egyik gyermeknek ugyanis lett pozitív a tesztje, emiatt az egész óvodáscsoport karanténban került. Az óvónénik azonban megúszták, mert mind be vannak oltva.

Marton Ferenc, a pécsi városháza sajtóreferense elmondta, 17 kisgyermek kell otthon maradnia. Az érintett csoportban dolgozó négy óvónőnek viszont nem kell hatósági karanténba vonulnia, mivel ők korábban felvették a védőoltást.

Lezárták a vámosszabadiban lévő menekülteket fogadó állomást, mert egy afgán állampolgár tesztje pozitív lett. Korábban a táborba csaknem 150 evakuált afgánt vittek buszokkal. Olyan menekültekről van szó, akik joggal tartottak attól, hogy ha Afganisztánban maradnak, akkor a tálibok bosszút állnak rajtuk, mert valamilyen módon együttműködtek Magyarországgal.

A pozitív eset miatt szeptember 12-ig senki sem hagyhatja el a tábort .

A menekülteket egyébként Tompán és Röszkén, valamint Vámosszabadiba helyezték el. Mindannyian negatív teszttel érkeztek, a karantén miatt most azonban azokat a buszjáratokat sem indítják el, amelyek naponta akár többször is Győrbe vitték a táborlakókat, hogy bevásárolhassanak.

(csákány)