hirdetés

Elbúcsúztatták a Színház- és Filmművészeti Egyetem lemondott vezetését a hallgatók, akik lassan 30 napja védik az egyetem új fura ura Vidnyánszky Attila által lábbal tiport egyetemi autonómiájukat, szabadságukat. A SZFE-nek már új kancellárja van, akit a honvédségtől igazolt Vidnyánszky, így az már biztos, hogy a jobbra át, meg a balra át tökéletes lesz és aki nem lép egyszerre annak le is út fel is út. Az új kancellár azonban az egyetemre eddig nem tudott behatolni, ami katona létére ciki picit. HA pedig igaz, hogy már most fenyegetéssel, már már zsarolással akar rendet tenni az ezredesből lett kancellár, az nem jó, hisz az bűncselekmény.

 

Holnaptól sztrájkba lépnek az oktatók a Színház és Filmművészeti Egyetemen, akik az elmúlt 7 nap sztrájk tárgyalásai során nem jutottak dűlőre a kuratóriummal sem, annak ügyvédjével sem, aki bár ígérete ellenére azt sem írta le miben hajlandóak tárgyalni , ami nem túl jó jel és egy polgári perben sem fogják érte megdicsérni a bíróságon.

Csató Kata mesteroktató szerint az oktatók több mint fele jelezte már a sztrájkban való részvételét. Elmondása szerint bent lesznek az intézményben holnaptól is, de tanítás helyett őrt állnak majd a tetőn és az ablakokban, vagy kint lesznek a folyosókon. Péntektől beszélgetéseket is szerveznek, többek között a modellváltás miatt távozó oktatókkal, külsős véleményformálókkal, de elméleti előadások is lesznek.

Mivel Vidnyánszky lecserélte a kancellárt, ezért már a honvédségtől érkező Szarka Gáborral kellene tárgyalniuk, hiszen a sztrájk mint nyomásgyakorló eszköz része a folyamatos tárgyalás. Holnapra meg is invitálták az új kancellárt és a kuratóriumot egy online megbeszélésre, hogy például tisztázzák a személy- és vagyonvédelem biztosításának részleteit.

Az új kancellár, Szarka Gábor ezredes katonásan kezdte meg működését: tegnap az egyetem parkolóján keresztül indított rohamot, de a hallgatók simán feltartóztatták .A SZFE elfoglalása kudarcba fulladt, ami picit ciki egy katonától.

Szarka érkezésével az már biztos, hogy katonás rend lesz a SZFE épületében is. A balra át, a jobbra át kötelező lesz.

Szarka már a katonai elvektől és etikától elrugaszkodva elkezdte fura, és egyben arcpirító módon a hatalmát is villogtatni.

Csató Kata elmondása szerint állítólag a kancellár több egyetemi dolgozóval közölte: ha nem jöhet be az egyetemre, akkor nem ír alá semmit, nem lesznek fizetések sem.

Mi bízunk benne, hogy az ezredesből lett kancellár nem kívánt sem fenyegetni sem zsarolni és csupán félreértették.

Csató arról nem beszélt, kik vettek részt ezen a találkozón, de más forrásból úgy tudjuk, hogy nem oktatók, hanem az egyetem egyéb beosztású dolgozói. Szarka elképzelése szerint nekik kellene meggyőzniük a hallgatókat, hogy adják fel a pozícióikat. A hallgatók e percekben is arról tartanak fórumot, hogyan reagáljanak erre a fenyegetésre.

Szarka holnaptól veszi át az SZFE gazdasági vezetését, addig nem akar nyilatkozni.

( cs )