hirdetés

Egy évre börtönbe megy a mentősökre támadó férfi, aki még hétfő este részegen esett össze egy IX. kerületi villamos megállójában. A járókelők hívták hozzá a mentőket, akik a helyszínen megállapították, hogy annyira részeg, hogy kórházba kell vinni. A mentős támadót gyorsított eljárásban ítélték el.
mentőA mentő már a XX. kerületi János utcán járt, amikor az 52 éves férfi hirtelen agresszívvé vált, csapkodott és ordított. Erről szólt a mellette utazó mentőápoló a mentőautó vezetőjének, ő pedig azonnal megállt.
Ekkor a mentőautóban ülő férfi többször is megütötte ököllel a mentőápoló combját, sőt bele is rúgott. A mentőápolónak a munkaruhája is elszakadt. A mentőápolónak végül sikerült kiszállnia az autóból, aminek ajtaját ezután – tartva az esetleges további támadástól – bezárták, és így tartották vissza az agresszív férfit a rendőrök kiérkezéséig.

A XX. és XXIII. kerületi rendőrök nyomoztak az ügyben, az ügyészség pedig már az őrizet ideje alatt, vagyis 72 órán belül bíróság elé állította a férfit gyorsított eljárásban – közölte dr. Fürcht Pál megbízott fővárosi főügyészhelyettes.

A bíróság a férfit 1 év letöltendő börtönre, valamint 1 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

(Fotó: archív)