hirdetés

Előzetes letartóztatásba került a kórházban az a férfi, aki a hétvégén 130 Km/h-ás sebességgel belerohant a piros lámpánál álló világbajnok kajakosunkat is szállító személyautóba. Janzáéknek esélyük sem volt a túlélésre. A vétkes sofőr az elsődleges információk alapján ittas volt, és lehet drogot is fogyasztott de a szakértői véleményt egyelőre nem kívánták megosztani az Esti Újság szerkesztőségével a rendőrök.
szentendrei úti balesetA bíróság elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szombaton belerohant egy álló autóba a Szentendrei úton. Két ember meghalt a balesetben, az egyik áldozat Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

A közlemény szerint a férfi szombat hajnalban a III. kerületi Szentendrei úton nagy sebességgel belerohant egy előtte álló autóba, aminek következtében az abban ülő két ember életét vesztette. Az egyik áldozat a 21 éves Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos.

Mivel a halálos közúti baleset okozásával gyanúsított férfi maga is megsérült, a Budai Központi Kerületi Bíróság a kórházban tartotta tárgyalását.
Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyére hivatkozva kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, a gyanúsított védője enyhébb kényszerintézkedés, házi őrizet elrendelését kérte.

A bíróság nem jogerősen, egy hónapra rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását.