hirdetés

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki a múlt hét elején több embert is megtámadott a váci vasútállomáson és felakarta gyújtani az utasokat. A férfit nem vették őrizetbe majd az ellene kiadott körözés alapján a hét végén fogták el Erdőkertesen.

 

TGFktkqTURBXy8xYjc3YWNlZTVhN2E2YjlkMzU5YTc3ZDk2ZDI3ZTQ1Ny5qcGVnkpUDAADNAxTNAbuTBc0DFM0BvAA 38 éves albertirsai lakos a gyanú szerint múlt hétfőn éjjel kötött bele több emberbe a váci vasútállomás peronján. Kettejük ruházatát benzinnel locsolta le és egy csikkel megpróbálta meggyújtani, egy férfi utast pedig késsel kergetett meg. Egy, a helyszínen dolgozó vasúti biztonsági őr eloltotta a lángokat és értesítette a rendőröket is, akik még aznap előállították a férfit.

Az akkor rendelkezésre álló adatokat azonban a rendőrök nem találták elegendőnek a körülmények tisztázására, ezért nem vehették őt őrizetbe.

Amire viszont elegendő információ gyűlt össze az ügyben, addigra a férfit kiengedték és onnantól kezdve majdnem egy hétig hiába keresték, az ellene kiadott körözés dacára is. A rendőrök a 38 éves férfit végül szombaton késő este, lakossági bejelentés alapján fogták el Erdőkertesen; ezt követően ismét előállították, gyanúsítottként hallgatták ki – emberölési kísérlet gyanújával -, ma pedig a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.