hirdetés

Hiába élt panasszal a szexuális bűncselekmény gyanúsítása miatt simán letartóztatta a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa azt a 35 éves katonát, aki pár nappal ezelőtt meg akart erőszakolni egy várandós nőt Miskolcon. Az Esti Újság úgy tudja a bizonyítékok alapján a katona ott volt a bűncselekmény helyszínén. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény lehet majd a döntő. Sajnos nem ez az első eset, hogy egy katona szexuális bűnügybe vagy keveredik.

 

A 30 év körüli terhes nő a munkahelyéről tartott hazafelé, amikor a katona követni kezdte, majd rátámadt. A sértett elmondása szerint behúzta egy lépcső melletti erdős részre és szexuális cselekményt akart vele végezni, de a nőnek eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült. A cselekmény során a terhes nő több testtáján horzsolásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

A gátlástalan módon elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a nőt, majd a helyszínről futva menekülő, sötét napszemüveget és baseball sapkát viselő elkövető időközben – azonosításának megnehezítése érdekében – ruházatot cserélt.

A Központi Nyomozó Főügyészség elrendelte az erőszakoskodó katona őrizetét és szexuális erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a 35 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal is élt ellene. Az önkéntes területvédelmi tartalékos katona jogviszonyát tegnap hivatalosan a HM megszüntette.

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség indítványával, és elrendelte a katona előzetes letartóztatását a biróság elé tárt bizonyítékok alapján. A gyanúsított fellebbezett de minden bizonnyal marad dutyiban, amíg az igazságügyi orvosszakértői vélemény el nem készül ez pedig fél év is lehet.

Az pedig több mint elgondolkodtató, hogy az esetnek több szemtanúja is volt de senki nem igyekezett a bajba jutott terhes nő segítségére.

 

( Csákány T.)