hirdetés

Az ügyészség szerint a felesége segítette a két bankfiók kirablásával gyanúsított ex tévést, ezért mindkettejük előzetes letartóztatásba került. Azt nem tudni, hogy a banditává lett szülök kisgyermeke kihez kerül .

 

A rendőrök szerdán vették őrizetbe azt az ózdi férfit, aki a gyanú szerint két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki Pest megyében. Az ex tévés műsorvezető június 18-án egy üllői, majd július 1-jén egy Bugyin található pénzintézetben – fegyverrel, vagy annak utánzatával – készpénz átadására kényszerítette az ott dolgozókat, majd elmenekült.

A Blikk írta meg először, hogy a férfi egy vidéki tévé műsorvezetőjeként kezdte karrierjét:  egy esti hírműsort vezetett.

Az ügyészség közleménye szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllőn.

Június 18-án reggel az autójukkal érkeztek a pénzintézethez, a nő ügyfélként ment be, körülnézett, majd a látottakról beszámolt a férjének. Némi várakozás után a férfi bement, majd egy lőfegyvert vagy annak utánzatát az egyik alkalmazottra szegezte és pénzt követelt. A bankfiók dolgozói több mint egymillió forintot adtak át neki. A megszerzett pénzzel elhajtottak.

A házaspár július 1-jén azonos módon követett el rablást Bugyi nagyközségben, ahol több mint egymillió forintot szereztek meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói másnap elfogták és őrizetbe vették a házaspárt. Az ügyészség szerint a szökés, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye és a bűnismétlés eshetősége miatt indokolt a házaspár letartóztatása, annak elrendelését a Monori Járási Ügyészség indítványozta.