hirdetés

Az ovis dráma után a polgármester lemondását követelik a dühös csányiak. Egy 6 éves kislány meghalt, kettő másik gyermek pedig súlyosan megsérült amikor összedőlt egy fa mászóka. Az indulatok hevesek a településen, érthetőmódon és csoda, hogy nem történt lincselés. Kiderült az ovis mászokák rossz állapotáról mindenki tudott. Még a polgármester is.

 

A tragédia után a helyiek egy csoportja spontán megindultak az önkormányzat elé, ahol egy emberként skandálják, hogy mondjon le a polgármester. Szavakat nem válogatva ordították, hogy a városvezető miatt halt meg az óvodás kislány.

A szülők azt mondták, hogy ők már korábban is jelezték, hogy rossz állapotban van ez a mászóka. Sőt, gyűjtést is szerveztek a játékok karbantartására.

Jótékonysági eseményt csináltunk, amiből összejött 320 ezer forint. Ez oda lett adva az óvodának, hogy javítsák meg, s új játékokat vegyenek, ami nem történt meg – nyilatkozta egy felháborodott helybéli nő.

A polgármester elismerte, hogy régi játékok vannak az udvaron.

Az óvodát most szerettük volna felújítani, az óvoda udvart pályázati forrásból – közölte Medve István, a település első embere.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Ami biztos, hogy az ovi vezetője nem fogja megúszni a büntetőeljárást, ahogy az óvónők sem. Kérdés a polgármester gyanúsított lesz-e. Az azonban tény már semmi sem adhatja vissza az elhunyt 6 éves kislány életét.

Az is tény, hogy a polgármesterre, aki immáron harmadjára is városvezető szeretne lenni, most  sokkal kevesebben fognak szavazni.