hirdetés

Kábítószer hatása alatt állt az az utas, aki azért bántalmazta az autóbusz vezetőjét, mert a garázda barátját nem engedte felszállni a menetrend szerinti járatra Gyöngyösön. A Gyöngyösi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat az ügyben A. Józseffel szemben tájékoztatott a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményben. A vádlott és ismerősei 2014. január 12-én 06 óra előtt a Gyöngyös, Pesti úti Opel autószalonnál lévő megállóban várakoztak a Jászkun Volán Jászberénybe közlekedő helyközi járatára, ami menetrend szerint érkezett.

Miután az utasok többsége felszállt a buszra, a vádlotti társaság tagjai tovább beszélgettek, nem jelezték a felszállási szándékukat, ezért a buszsofőr bezárta az első ajtót és elindult. Ezt tapasztalva a társaság egyik tagja két kézzel ütni kezdte a jármű kerék feletti, oldalsó ablakát. A sértett megállt és leszállt a buszról, hogy kérdőre vonja az erőszakoskodót. Ekkor a vádlott még elnézést kért tőle a barátja nevében, egyben megkérte, hogy vegye fel őket. A sofőr közölte, hogy felszállhatnak, kivéve azt, aki rávágott a járműre.

Erre a válaszra A. József indulatba jött, és az első ajtó alsó lépcsőjén álló sértettet egymás után háromszor úgy vágta halántéktájon, hogy annak még a szemüvege is leesett. A dühöngő vádlottat a barátai fékezték meg. A bántalmazás következtében az autóbusz vezetőjeként közfeladatot ellátó személynek minősülő sértett 8 napon belüli gyógyuló sérüléseket szenvedett, melyek miatt magánindítványt nem terjesztett elő. A. József a hajnali órákban elkövetett cselekményt megelőzően amfetamin tartalmú kábítószert, úgynevezett speed-et fogyasztott, aminek hatóanyaga a szervezetében utólag kimutatható volt.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, egyben a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére tett a bíróságnak benyújtott vádiratában indítványt.