hirdetés

Elítélték a körmendi főrendőr fiát. A Szombathelyi Törvényszék jogerősen 2 év, végrehajtásában 5 év felfüggesztettre ítélte B. Bencét, akit tavaly szeptemberben egy rendőri razzia során fogtak el. B. Bence drogkereskedelembe keveredett.

 

körmendo főrendőr csemeteTavaly szeptemberben három embert vettek őrizetbe egy titkos akcióban  egy szombathelyi presszó mellett, köztük B. Bence barátnőjét is. A Bebi becenevű fiatal férfiról a helyi sajtó szerint már régen köztudott volt, hogy kábítószerrel kereskedett, mire a rendőrség közbelépett. De nem a megyei rendőrök , hanem a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Elleni Osztályának nyomozói. Talán azért mert édesapja magasrangú főrendőr volt Körmenden.

A bírósági verdikt szerint a rendőrcsemete B. Bence 2016 novemberében egy lengyel oldalról kristályt rendelt, majd miután megkínálta ismerőseit, elterjedt róla, hogy tud szerezni. A férfi ezután heti-kétheti rendszerességgel rendelt kristályt, majd azt adagonként 2000-2500 forintért árulta. Később bevonta a másodrendű vádlottat is, akinek 5-700 forintos jutalék ellenében kellett terítenie a szert, de ő csak 2107 áprilisáig vett részt a kristály értékesítésében, utána B. Bence a harmadrendű vádlottat vonta be az ügyletbe. Nagyjából egy húszfős vevőkört szolgáltak ki rendszeresen.

Tavaly szeptemberben a presszónál a készenléti rendőrség nyomozói B. Bencére a Szűrcsapó utcai presszó közelében, a Mercedesében csaptak le. A férfi és társa ekkor kidobtak két műanyag tasakot az ablakból, amiben 28 tasak kristály volt. A kocsiból előkerült egy mérleg, üres műanyag tasakok és 285 ezer forint készpénz. A rendőrök ezután házkutatást is tartottak, azonban ennek eredményéről már nem ír a törvényszék közleménye.

Az azonban szerepel benne, hogy  a vádlottak az egyezséggel egyezően beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság végzésével jóváhagyta a Be. 735. § alapján a Budakörnyéki Járási Ügyészség és a vádlottak között létrejött és jegyzőkönyvbe foglalt egyezségeket, mivel annak feltételei fennálltak és a jóváhagyás bíróság általi megtagadásának a törvény szerint nem volt helye.

Ennek alapján úgy tűnik, hogy B. Bence és társai egyezséget kötött a rendőrséggel.

A bíróság a vádlottakat társtettesként, bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, és „a megkötött egyezség szerint” B. Bencét 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett, a másod- és harmadrendű vádlottakat 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte jogerősen.