hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, egy régi neves fővárosi vízilabdaklub utánpótláscsapatának tagjai nemrég komoly botrányt okoztak egy külföldi tornán. A fiatalok egy része tört-zúzott, és mint kiderült, drogoztak is. A sportklub vezetőségének egyik tagja információink szerint még szülői értekezletet is tartott a történtek után, de a sportvezető szerint pánikra ok nincs, büntetés nincs, ez csak egy fiatalos csínytevés volt csupán. Upszli. 

vízilabda

Az Esti Újság szerkesztősége megdöbbenve értesült arról, hogy egy neves budapesti sportklub vízilabdacsapatának utánpótlás korosztályú sportolói egy külföldi tornán drogoztak. Sőt a fiatalok egy része tört-zúzott is a szállodában. Nos, az ember azt hihetné, hogy komoly következményekkel járt az utánpótláscsapat viselkedése, de hatalmasat tévedtünk. Megdöbbentünk, amikor megtudtuk, hogy a klub egyik illetékes vezetője szerint ez csak egy mai fiatalos csínytevés volt. Megdöbbentünk, hisz mi is sportoltunk, válogatott szinten, de nem drogoztunk. Nem is törtünk-zúztunk a szállodákban. Azonban néha alkoholt fogyasztottunk, edzés előtt, vagy közben, néha sokat. Amikor lebuktunk, vittük a balhét és kaptuk a szankciókat, a büntetéseket. Azonban itt és most ennél  a patinás klubnál semmi, még egy közmunkaszerű szemétszedés sem lett előírva, vagy a hajléktalanoknak való ruha- és ételgyűjtés, semmi. Ma a sportvezetők között úgy tűnik, az a normális, ha drogoznak a fiatalok. „Mai csínytevés”, elcsenve tőlük a kifejezést. Nos, szerintünk ez nem normális eset.

Természetesen megkerestünk pár szülőt, akik nem mertek nyilatkozni. Félnek, hisz mégis csak egy patinás és régi, ismert népszerű klubban van a gyermekük. Nehéz ide bejutni. No meg félnek a vezetők esetleges retorziójától is.

Megkerestünk egy-két veterán edzőt, akik más csapatokkal voltak ezen botrányosra sikeredett nemzetközi tornán.  Névvel azonban ők sem mertek nyilatkozni, félve az érintett klub vezetőinek bosszújától, de ők megerősítették információinkat.

Volt némi probléma. A törés-zúzás nem volt olyan vészes a fiatalok részéről de volt mit helyretenni a szállodában, ez tény. A drog, a marihuána azonban nekünk is aggasztó hír. Állítólag az egyik csapattag hozta Magyarországról az egész csapatra való füvet. Nem tíz grammot hozott, maradjunk ennyiben. Hogy milyen büntetést kaptak a fiatalok, nem tudom, de gondolom, nem kaptak vállveregetést az esetért – mondta egy a nemzetközi tornán részt vevő vízilabdacsapat edzője az Esti Újságnak.

Természetesen az érintett klubot már nem kerestük meg az üggyel kapcsolatosan, mert eddig bármilyen témában tettünk fel kérdéseket a sajtóosztályuknak, ahol milliós fizetésekért dolgoznak ugyan a sajtóelhárítók, de sajnos sosem válaszoltak szerkesztőségünknek.

Úgy tudjuk, az esetről a klub befolyásos elnöke feltehetőleg megint nem tud semmit, eltitkolták előle még a szülői értekezletet is és azt is, hogy ezt kollégája csak „mai fiatalos csínytevésnek” minősítette. Információink szerint több vízilabdázó fiatal elhagyja a klubot, azaz szüleik erősen gondolkodnak ezen, mert nem szeretnék, ha gyermekük drogügybe keveredne.

Nos, az ügy több szempontból aggályos. A sportklub illetékesei ugyanis egy hivatalból üldözendő bűncselekményt próbálnak eltussolni, amit a törvény büntet. Ráadásul a fiatal sportolókat veszélyeztette is a sportklub. Harmadrészt pedig drogot csempészni szintén bűncselekmény. A drogfogyasztást egy önkéntes elvonókúrával ki lehet váltani, és talán jó lett volna, ha a fiatalok rádöbbennek, Magyarország törvénytisztelő ország, az élsportolók pedig nem drogoznak, a sportvezetők pedig nem azért vannak, hogy ilyen jellegű bűnügyeket tussoljanak el.