hirdetés

Emberölés gyanúja miatt indult eljárás az ellen a nagymama ellen, aki négyéves unokájával együtt egy tehervonat elé vetette magát szombaton délután Hort és Csány között. A nagymama elkeseredettségében ugrott a vonat elé, mert unokáját elakarta venni a gyámügy.

 

heves öngyilkos nagyi és unokaA Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kovács Nikoletta tájékoztatása szerint a 49 éves nő a két település közötti vasúti átjáróban ugrott unokájával együtt a vasúti szerelvény elé. Mindketten életüket vesztették.

A nagymama tettéről semmit nem lehetett tudni eddig. A család egy közeli ismerőse a közösségi oldalon rántotta le azt a bizonyos leplet. A nagy szegénységben élő nagyitól elakarta venni az unokáját a gyámügy. Döbbenet.
A TEGNAPI TRAGÉDIA MARGÓJÁRA:

HORTON vonat alá ugrott egy nagymama az unokájával. A nagymama Erika 49, az unokája Benet 4 éves volt. A halálba menekültek, a mama átölelte az unokát, úgy ugrottak a vonat elé. Menekültek a gyermekjóléti, és a gyámhivatal döntése elől… miszerint a kisfiút elszakítják a családjától.. ÉLHETTEK VOLNA MÉG…. de hogyan? Egymás nélkül? Aki ismeri e két hivatal hozzá állását, tudja a kisfiú soha nem került volna haza…. a mama már készült rá, egy ismerősének jelezte mi várható, hogy nem fogja tudni elviselni a procedúrát, ami rájuk vár… talán nem volt joga dönteni az unokája sorsáról, de azt tudta, nélküle nem tud élni, és tudták a döntéshozók is. Sorsok, életek kényurai, kis hivatalnokok, akik a szegénység miatt tépik szét családok életét, túljátszva a saját szerepüket. Veszélyben volt e az élete? vagy csak a tolószékbe kényszerült, ellenállást nem tanúsító anya gyengesége volt az indíttatás? Egy apa nélküli család, ami nem egyedi jelenség. Egyszerűbb elvinni a gyerekeket akik fényes megélhetést biztosítanak a leendő nevelő szülőknek…nem is kerülnek haza a legtöbb esetben, de jó esetben is öt-hat év a minimum. Talán tudta ezt a mama is…..ÉS DÖNTÖTT…a saját sorsáról és az unokáéról is. Fürdőszobájuk ugyan nem volt, de szerették a gyereket, nem verték, éltek ahogy más szegény családok.-írta a család egyik ismerőse.

Mindezek tekintetében fenn áll a hivatalos szervek felelőssége is. Egyrészt mert nem mérték fel, hogy döntésüknek milyen következményei lesznek és, hogy a kisgyermek életét ők maguk tették ki veszélynek, illetve hagyták, hogy meghaljon. Vajon a hivatalok profi pszichológusai sem vették észre, hogy mi lesz az esetleges következmény ? Aligha hihető.