hirdetés

Nyomoz a NAV és zárolt több mint 300 millió forintot az egykori életvédelmi nyomozó és MSZP-s országgyűlési képviselő Doszpot Péter érdekeltségéhez tartozó egyik cégnél. Az nem világos, hogy ezen cég a törökbálinti székhelyű Ex-Investigation  2009 Kft. működésénél találtak hibákat vagy egy partner cégénél. Az tény, hogy a fent nevezett cég ellen sem végrehajtás, sem más nem található a cégbírósági adatok alapján. Állítólag egy vagyonőr tett bejelentést a NAV-nál.

Nyomoz a NAV és ebben valamilyen szinten érintett az egykori életvédelmi nyomozó és MSZP-s politikus cége az Ex-Investigation 2009 kft. A hírek szerint zároltak is több mint 300 millió forint a cégnél. Azonban az elektorniksu cégjegyzékben semmi sem található a cég ellen, azaz se NAV végrehajtás, se bűnügyi zárlat nincs feltüntetve, így lehet, hogy Doszpot cége tényleg csak érintőlegesen érintett a NAV eljárásban.

Úgy tudni egy volt alkalmazott tett bejelentést a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán. A feljelentő arról tájékoztatta a bűnügyi hatóságot, hogy 1 éven keresztül vagyonőrként dolgozott egy őrző-védő cégnél, amely időszak alatt a bejelentett munkabérét átutalással, míg a be nem jelentett, úgynevezett zsebes pénzt borítékokban kapta meg – utóbbit az adóhatóság elől eltitkolt módon, adó- és járulékmentesen. A feketén kifizetett jövedelmek havonta 100 ezer és 155 ezer forint közötti összegek voltak. A volt munkavállaló arra is kitért feljelentésében, hogy bűnös módon történt kifizetések évekre visszamenően több cégnél történtek. A feljelentés azt is tartalmazta, hogy a kft.-vel kapcsolatban az adóhatóságtól kapott kérdőívekre „központilag” kapták meg a foglalkoztatottak a munkaadó jövedelem-kifizetési gyakorlatát fedező válaszokat, amelyekkel félrevezették a NAV-ot.

Úgy tudni, a bűnügyben már több tanút kihallgattak a NAV pénzügyi nyomozói.

A volt zsaru cége feltehetőleg sok-sok céggel volt kapcsolatban, szerződésben, így kíváncsian várjuk mely cég vagy cégek ellen folyik a NAV nyomozás .

Doszpot Péter szerint egy olyan partner cégük került vizsgálat alá, akiknek több tucat más céggel együtt ők is dolgoztak, ők is számláztak. Azaz nem a saját cége miatt indítottak eljárást ellenük Doszpot szerint.

Nincs titkolnivalónk, nincs rejtegetnivalónk, sajnos a gazdasági élet ilyen, ha valahol van valami gikszer, akkor előfordulhatnak ilyen kellemetlenségek. Nem kerültünk csődhelyzetbe, nem vesztette el a hitelét a vállalkozás, a vizsgálat végén feloldják a zárlatot.