hirdetés

Volt némi kakaskodás, szájkarate, meg dulakodás szerűség Józsefvárosban a Dopeman fanok és a liberálisok független jelöltjeként induló Bolba Márta egyik aktivistája között. A Párbeszéd helyi önkormányzati képviselője Erőss Gábor az egyik sértett. A másik egy Dopemanes. Mindenki mindenkit feljelentett.

dopeman_targyalas_mti2Némi dulakodás tört ki ma délután a VIII. kerületi Mátyás téren Pityinger “Dopeman” László és Bolba Márta aktivistái között. A rapper és az evangélikus lelkésznő is az április 23-ai józsefvárosi időközi választásra kampányol, előbbit az MSZP, utóbbit pedig a Párbeszéd-LMP-Liberálisok hármasa támogatja. Úgy tudjuk, hogy Dopemanék a Mátyás téren hírdették az igét, amikor Erőss Gábor – aki túl azon, hogy Bolba egyik segítője, a Párbeszéd helyi önkormányzati képviselője is – szóváltásba keveredett a társasággal. Volt valami szájkarate, meg dulakodás is.

A történet itt nem ért véget, ugyanis a rendőrséget is kihívták, akik a bejelentés után tíz perccel be is futottak a helyszínre.

A BRFK elismerte, hogy két személy konfliktusba keveredett egymással.

 

Erőss Gábort, aki elmondta, hogy ő volt a sértettje az esetnek. Az Origónak arról beszélt, hogy éppen a gyerekeivel labdázott a Mátyás téren, amikor meglátta az MSZP-s standot. Odament, kért szórólapot, ám ekkor egy agresszív férfi szidalmazni kezdte a Párbeszédet. Én is elmondtam a magamét a józsefvárosi szocialisták teljesítményéről, mire 7-8-an körbevettek, és kocsmai stílusban szidalmazni kezdtek” – emlékezett vissza. Erőssnél fényképezőgép volt, amelyet elő is vett, hogy felvételt készítsen az atrocitásról.

A Párbeszéd képviselője még nem döntötte el, hogy tesz-e feljelentést az ügyben. Azt mondta, hogyfenyegetve érezte magát,pláne, mert a két kicsi gyereke is vele volt. Azért hezitál, mert nem szeretné, hogy a kampány a balhéról szóljon, szerinte a Magdolna negyed jövője ennél fontosabb.

Dopemant másképp hallotta a történetet. Ő maga nem volt jelen, de úgy hallotta, hogy Erőss provokálta az aktivistákat. Szerinte heccelt, maga gerjesztette a feszültséget.

A rapper egyébként nem fogalmazott világosan, próbálta elütni az ügyet. Arról beszélt, hogy az incidens után találkozott a képviselővel, akivel névjegykártyát is cseréltek, sőt, Erőss azt mondta neki, hogy kifejezetten szimpatizál vele. Dopeman szerint a balhéből csak azért lett rendőrségi ügy, mert Erőss testalkata és idegrendszere nem alkalmas egy csetepatéban való helytállásra.Mindenesetre megnyugtattam őt, nehogy maradandó lelki sérülései maradjanak, hogy a jövőben még egyszer ilyen nem fog előfordulni vele.