hirdetés

Ami nem jött össze Vogeléknek az olaszok ellen az lányoknak sikerült a hollandokkal szemben. Döntőbe lőtte magát a női vízilabda csapat nagy csatában a budapesti vébén. Így már biztosan kijelenthető, hogy női pólósaink érmet szereznek a vébén. Bíró mester lányai előtt le a kalappal.

 

Magyarország 13-12-re legyőzte Hollandiát a női vízilabda-világbajnokság elődöntőjében. Így kaptunk némi gyógyírt a fiúk kiesésére és az olaszok elleni fiaskóra.

Bíró Attila együttese csoportmásodikként jutott tovább az olaszok mögött, majd egy könnyű találkozón Kolumbiát verte 35-4-re. Ezután viszont vért izzadva birkózta ki Ausztrália ellen az elődöntő jogát.

Az Ausztrália elleni mérkőzéshez hasonlóan támadásban idegesen kezdett a magyar csapat, több hiba is becsúszott. A hollandok viszont emberelőnyből szinte hibátlanok voltak, ezért nekünk kellett az eredmény után futni, de az első nyolc percet a hollandok nyerték 3-2-re.

Remekül indult viszont a második negyed, másfél perc alatt fordítani tudtunk, Magyari több fontos védést is bemutatott és egyik csapat sem tudott egy gólnál ellépni. Ebből a szoros csatából nagyszünet után igazi gólgála lett, az adok-kapokból viszont mi jöttünk ki jól, Garda Krisztina és Leimeter Dóra is lélektanilag nagyon fontos pillanatokban lőtt gólt, ami segített átvészelni a kritikus pillanatokat.

A harmadik játékrészben nem a védekezésé, hanem a rohanásé volt a főszerep, de 5-3-ra nyertük, így megmaradt az előnyünk az utolsó 8 percre is. A legvége mentálisan brutálisra sikerült, mert 2-2-es zárónegyed jött, aminek az utolsó 41 másodpercét végig támadhatták a hollandok.

A magyar csapat azonban állta a rohamokat és óriási küzdelem árán kiharcolta a döntőt. A fináléban az Egyesült Államok csapata lesz az ellenfél.

 

( Csákány T.)