hirdetés

Hoppon maradtak a nyaralni vágyók. A cég vezetői gyorsan külföldre távoztak. Kezdődik a  nyaralók rettegése. Bedőlt a Sunport Travel utazási iroda és közel félezer nyaralni vágyó maradt hoppon. A cég engedélyét is visszavonta már a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH).  a csődbe ment Sunport Travelnek.

Az utazási vállalkozónál a MKEH június 10-én tartott helyszíni hatósági ellenőrzést, ahol megállapították, hogy a Sunport Travel Utazásszervező Kft. az utasait az utazási szerződésben meghatározott esedékességkor nem utaztatta el és a befizetett részvételi díjakat nem fizette vissza, illetve nem is képes az előlegek, részvételi díjak visszafizetésére sem.

Az utazási vállalkozó a vagyoni biztosítékát – mely az utazásszervezői tevékenységéhez kapcsolódóan befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetésére nyújt fedezetet – az UNIQA Biztosító Zrt-nél kötötte. Az iroda saját szervezésű útjaira szerződött utasok a kárigényeiket az UNIQA Biztosító Zrt.-nél jelenthetik be – közölte a MKEH.

Lesz miből fizetni

 

A Sunport Travel június 6-án pénteken jelentett csődöt. Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője megerősítette az MTI-nek, és azt is elmondta, az iroda biztosítéka a kalkulációk szerint bőven elég lesz az utasok kártérítésére.

 

Vasárnap utazott volna az első turnus

 

A Sunport tulajdonosai külföldről írtak az itthon maradt alkalmazottaknak, hogy jelentsenek csődöt, és kezdjék meg az egyezkedést a biztosítókkal. A cég Suntimes márkanéven hirdette magát, és kizárólag Törökországba szállított volna utasokat, a portál szerint a most hirtelen külföldre távozott tulajdonosok maguk is törökök.

Molnár Judit tájékoztatása szerint a Sunport Travel nem tagja a MUISZ-nak. A szóvivő szerint az első mintegy harminc személyes csoport vasárnap indult volna. A szezon egészében 400-450 utast érinthet az utazási iroda csődje, akiknek a kártérítését a kalkulációk alapján bőven fedezni fogja a Sunport biztosítéka.