hirdetés

Már pszichológus vizsgálja a körúti robbantás gyanúsítottját. Az ügyészség a fiatal zalai férfi előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, míg a férfi ügyvédje a szabadlábra helyezést indítványozta.
zalai-robbanto-p-laszloLegutóbbi kihallgatásán továbbra is azt vallotta, hogy nem ő követett el bűncselekményt, most pedig harmadjára is meg megtagadta a vallomástételt a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja. A fiatalember folytatólagos gyanúsítotti kihallgatására csütörtökön került volna sor.
A Teréz körút–Király utcai robbantása szeptember 24-én történt, amelyben két rendőr sérült meg, az egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan. A gyanúsítottat október 19-én fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK). A fiatalember előzetes letartóztatásba került, de a több mint két órán át tartó tárgyaláson nem tett vallomást.

A férfi letartóztatását október 21-én kétezer oldalnyi nyomozati irattal támasztották alá. A gyanúsított ügyvédje, Brunner Tamás a Magyar Időknek azt mondta, hogy újabb ezeroldalnyi iratot adtak át neki, védencével pedig közölték, hogy indítványozták az előzetes letartóztatás kilencven nappal való meghosszabbítását. Az ügyvéd azt nyilatkozta, hogy napokba telik, míg kiderül, hogy az átadott nyomozati iratok relevánsak-e az ügy szempontjából. A védő szerint az eddig megkapott iratok éppen elégségesek a letartóztatás alátámasztására.

– Védencem a körülményekhez képest jól viseli a bezártságot, továbbra is Budapesten, a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben tartják fogva. Pszichológus bevonásával megkezdődött az elmeorvosi vizsgálata. Az előzetes fogva tartás meghosszabbítását többek között a folyamatban lévő szakértői vizsgálatok miatt indítványozta a főügyészség – mondta a férfi ügyvédje, aki a szabadlábra helyezést indítványozta.