hirdetés

Bár az illetékesek mindig is tagadták, Magyarországon úgy tűnik, mégis van gyermek- és emberkereskedelem. Lebukott ugyanis egy Pest megyei bűnbanda, amely tinilányokat dolgoztatott prostituáltként. A banda tagjai közül csak a főnök van előzetes letartóztatásban, a többiek szabadlábon védekezhetnek. Az egyik tinilányt a saját apja adta el többször is a striciknek.

rendőrség

Gyermekprostitúció kihasználása bűntett, kerítés bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, testi sértés bűntett, szexuális erőszak bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja –„csupán” ennyi van a rovásán a rendőrség szerint annak a nyolcfős bűnbandának,  amelynek tagjai ügyében a rendőrség most lezárta a nyomozást.

Hogy emberkereskedelem miatt indított-e nyomozást a rendőrség és emelt-e vádat az ügyészség, nem tudni, bár a lányát eladó apa ellen ezen bűncselekmény ügye teljesen megáll.

A jelenlegi adatok szerint egy férfi 2010 nyarán saját kislányát adta el egy ráckevei embernek, a vevő kilétére máig nincs adat, úgy tűnik, mert a rendőrség nem számolt be erről. A gyerek azonban nem érezte ott jól magát, hazaszökött, de nem maradhatott sokáig, apja újra értékesítette, ezúttal a már említett banda 47 éves vezetőjének. A kislánynak ettől kezdve prostituáltként kellett dolgoznia.

A nyomozás alatt kiderült, hogy nem ő volt az egyetlen, akit a férfi megvásárolt. Fiatal áldozatait Budapest és Ócsa között dolgoztatta, a keresett pénzt pedig elvette, és a saját, illetve társai megélhetésére fordította azt. Volt olyan gyermek is köztük, akit bekábítószereztek és bántalmaztak.

Az egyik lány néhány hónap elteltével megszökött egy szintén prostituáltakat futtató férfival, de ezután sem lett könnyebb az élete, továbbra is abból kellett élnie, hogy a testét árulja, ráadásul többször megverték. A fiatalnak végül egyik kuncsaftja segített.

A fiatalkorú gyanúsítottak egyike a rendelkezésre álló adatok szerint 2013 június és 2014 június közötti időszakban Pest megyében dolgoztatott prostituáltként egy kiskorú lányt, a keresetét pedig az utolsó fillérig zsebre vágta.

A 47 éves férfit tavaly októberben fogták el. Azóta is előzetes letartóztatásban van, társai azonban szabadlábon védekezhetnek. Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak – derült ki a Pest megyei Rendőr-főkapitányság pénteki  tájékoztatásából.