hirdetés

Dobogós lett Magyarország a koronavírus járványterjedésében. Elöttünk csak Franciaország produkál rosszabb számokat Európában. A betegek és a halálesetek száma a szakértők szerint brutálisan emelkedni fog, ami nem csoda. Ölbe tett kézzel vártuk a második hullámot. Hova lett a nagy védelem, hova lett az ausztriai számok figyelése, hova lett a sok sok igéret ?

 

A napi adatok alapján egyre többen vannak lélegeztetőgépen. A többségük ott is fog meghalni a szakértők szerint. A legfrissebb adatok szerint jelenleg 306 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

A pécsi virológusok már múlt héten is a floridai példára hívták fel a figyelmet, ahol eleinte főleg a fiatalok körében terjedt a vírus, de 4-5 hét alatt továbbadták az idősebb korosztálynak, és újabb 2-4 héttel később a halálozási számok is emelkedtek.

Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján.

El kell keserítsek mindenkit, Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot – ismertette a helyzetet Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője.

Bízunk benne talán tévednek a kutatók, azonban, ahogy elnézzük miképp küszködnek az iskolák és egyéb intézmények  azzal, hogyha koronavírusos gyereket találnak, nos aggasztó. Értjük, hogy nem állhat le a gazdaság, meg dolgozni kell, de az emberi egészség megóvása mindennel fontosabb. Értjük, ha leáll a termelés kormány bajba kerül,  és akkor menniük kell, de az élet ilyen kegyetlen. Értjük, hogy a politikusok féltik a bársonyszékeiket, de az emberi élet az ő megélhetésüknél fontosabb.

Jó lenn tenni valamit uraim és hölgyeim. Itt az idő a szigorítások bevezetésének, most.

( Ajtai )