hirdetés

2018-ra minden háztartásban elérhetővé tenné az internetes szolgáltatást a kormány – erősítette meg a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás emellett elismerte a Google-adó bevezetését is, ami miatt lesz némi asszó majd unióval is, és főként Amerikával. Valamint lesz majd 9%-os áfacsökkentés is az internetnél, azaz ez nem ugyanolyan fontos, mint a nemzeti sertéshús kérdése.

deutsch-internet

A Fidesz uniós képviselője, Deutsch Tamás közölte, hogy jövő évtől minden szolgáltatónál elérhető lesz egy internetes alapcsomag. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pedig elkészít egy hírközlési politikai dokumentumot, hogy milyen állami eszközökkel lehet a piacot élénkíteni, növelni. A nem internetezők 30 százaléka kompetenciahiánnyal, 14-15 százaléka pedig az árral magyarázza, miért nem él ezzel a lehetőséggel.

Deutsch Tamás az egyik kereskedelmi rádióban jelezte, hogy a V4-ek közös javaslattal készülnek nyárra, hogy megakadályozzák az európai távközlési infrastruktúrát használó, nem európai cégek adóelkerülését. Ez utóbbit köznyelven a Google-adónak hívják, amelyről már tudni lehet egy ideje, hogy a kormány munkálkodik annak kidolgozásán, amely minden bizonnyal a Facebookot is érinteni fogja.