hirdetés

Életszerűnek találta a Fővárosi Bíróság – egyelőre nem jogerős – ítélete azt a tanúvallomást, miszerint Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő fogyaszthatott drogot, szemben azzal, amit a politikus eddig állított, és ami mellett továbbra is kitart. A bíróság ezzel a Deutsch drogozásáról beszélő Juhász Péternek adott igazat.

deutsch tamás

Elutasította elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő beadványát. Deutsch azért perelte be az Együtt politikusát, Juhász Pétert, mert ő azt állította, hogy a fideszes képviselő fogyasztott már kábítószert. Deutsch Tamás ezt a nyilvánosság és a bíróság előtt is tagadta, de Juhász az ítélethirdetés után azt mondta, az ítélet szerint nem sértette meg a fideszes politikus jó hírnevét a drogos váddal. A bíró életszerűnek nevezte a Juhász által tanúként még a szeptemberi tárgyalásra beidézett férfi vallomását, aki azt állította: 1991-ben együtt füvezett a fideszes politikussal.

Juhász ezúttal újabb tanúkat is felvonultatott a perben: egy drogdíler írásos vallomásában azt állította, hogy többször adott el kokaint Deutschnak, volt, hogy közösen fogyasztottak kábítószert. Egy rendőr – ugyancsak írásos vallomásban – pedig azt állította, hogy a fideszes politikust egy exkluzív masszázsszalonból vitték el egyszer, de valójában csak kimenekítették az épületből, eljárást nem kezdhettek vele szemben, mert képviselőként mentelmi joga volt.

Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint, kábítószer hatása alatt állhatott, viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen – állította a rendőr.

A tárgyaláson Deutsch egyébként mindkét fenti vallomásban foglaltakat tagadta.

Ezzel együtt a nem jogerős ítéletben Juhász Pétert elmarasztalta a bíróság, mert közzétett korábban egy olyan videofelvételt, ami Deutsch Tamást ábrázolta, ám ehhez nem kért tőle engedélyt, ezzel pedig megsértette a képviselő képmáshoz fűződő jogait. Juhásznak 100 ezer forint bírságot kell fizetnie.

Deutsch Tamás a az ítélethirdetés után újságíróknak azt mondta, hogy egy vallomás alapján ítéltek az ügyben, és fenntartotta, hogy soha nem próbált ki semmilyen drogot.