hirdetés

Tüntettek a menekültek, egyelőre békésen a békéscsabai táborban. Rendbontás nélkül zajlott le a menekülttáborban tartott demonstráció, amelyen körülbelül százan vettek részt a táborból.

békéscsabai balhé-hir6

A békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ 165 őrizetese közül körülbelül százan tiltakoztak a lassú ügyintézés miatt, továbbá azt is követelték a bezárt migránsok, hogy  óvadék ellenében engedjék őket szabadlábra.

A hatóságok képviselői ismertették a vonatkozó jogszabályokat a tiltakozókkal, ezután a nagyrészt pakisztáni csoport tagjai leültek az intézmény udvarán, ahol lepedőkre írt feliratokkal folytatták a demonstrációt.

A rendőrség szerint a központban ettől eltekintve rend volt, és az őrizetesek tiltakozása Békéscsaba közbiztonságát nem befolyásolta semmilyen formában.

A tüntetés és a migránsok elégedetlensége nem jött jókor, mert a világ Magyarországra figyel menekültügyben, hisz egy rejtélyes módon a Tiszába fulladt fiatal esetét az unió is vizsgálja. Sőt egyenesen komoly agressziós vád éri a határon teljesítő egyenruhásokat külföldről.

(Fotó: hír6)