hirdetés

Úgy tűnik, sokan ingyen parkolhattak a baloldal fellegvárának tartott Szegeden. Sokak szerint csókosok érintettek a bűnügyben, amit a Nemzeti Nyomozó Iroda, a magyar FBI már vizsgál. Az első információk szerint főként az MSZP-képviselőkhöz köthető tanácsadók, munkatársak, élvezték az ingyenparkolást. Az Esti Újság azonban úgy tudja, más politikai pártok munkatársai is élvezték az ingyenparkolást. Nos, a város polgármestere az MSZP egyik vezéralakja, Botka László, most pár napig nem fog jól aludni, hisz mindezen eset az ő jó hírét bizony beárnyékolja.

botka lászló,szeged

Hiába próbált bejutni a szegedi városházára egy közérdekű adatigénylő, hogy megkapja az ingyen parkolók VIP-listáját – nem engedték be. De ez még nem minden.

Az újságírók is meglepődve tapasztalták, hogy nem lehet bemenni a városházára, még az egykori hivatalos szocialista napilap munkatársa is kint rekedt. Pedig amikor az MSZP-s polgármester, Botka László elfoglalta hivatalát, első intézkedésként eltörölte a korábbi rendelkezést, hogy szigorúan számon kell tartani, ki megy be a városházára, és melyik önkormányzati alkalmazottal beszél. Most nagyot fordult a világ. Nagy is a botrány Szegeden, kiderült, hogy a szocialista csókosok hosszú évek óta ingyen parkolhattak, ott, ahol közönséges földi halandóktól a budapesti árakat is meghaladó parkolási díjakat szedtek.

A VIP-lista állítólag 316 nevet tartalmaz. Ezzel 4 év alatt maximum 95 millió forintos bevételkiesést okozhattak az eddigi rendőrségi adatok szeint. A VIP-listán szereplő személyek nem rászorulók, hanem tehetős emberek. Ráadásul Szegeden folyton drágítják a parkolójegyeket, már annyiba kerül a parkolás, mint a Margit-szigeten vagy a budai Várban. Nemrég újra kiterjesztették a díjfizetéses zónát. A rendszer annyira bonyolult, hogy mire egy idegen rájön, hogyan fizetheti ki a díjat, gyakran megbüntetik.

Bezzeg az átlagpolgároktól évente 60 millió forint bírságot szed be az önkormányzat, nem csoda hát, hogy most sok szegedinek ökölbe szorul a keze. Már rendőrségi nyomozás is folyik az ügyben. Egyelőre hűtlen kezeléssel gyanúsítják a parkolási cég két alkalmazottját, de vizsgálják, hogy ők milyen utasításra cselekedtek, hiszen felmerülhet a befolyással való üzérkedés gyanúja is.

Az MSZP-s „csókosok listáján” legalább 70 név szerepel (közülük sokan éveken át jogosultak voltak a kedvezményre). Többségük közgyűlési tag, polgármesteri hivatali tisztviselő, önkormányzati cégvezető, de van köztük több országgyűlési képviselő, rendőr, alkotmánybíró és díszpolgár is.