hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, várhatóan csúszik, és nem lesz ítélet a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében április 21-én, ahogy azt a Székesfehérvári Törvényszék eredetileg tervezte. A vádlottak még az utolsó szó jogán tettek vallomást, így a perbeszédek csúsznak. Úgy tudjuk, most is volt időhúzás jellegű próbálkozás pár vádlott részéről, ami érthető, hisz feltehetőleg példás és súlyos ítéletet hoz a bíróság. 

agárdi fényevős sztoriVolt most is és az elmúlt tárgyalásokon is bőven komédia a fehérvári bíróságon. Volt olyan vádlott, aki igen rosszul volt, akadt, aki a bíróságot vádolta elfogultsággal, és olyan is, aki magát a nyomozóhatóságot vádolta meg azzal, hogy törvénysértően jártak el. Mindez valahol érthető a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében, hisz napokon belül ítélet várható. Igaz a tervezett 21-ei verdikt kihirdetése feltehetőleg csúszni fog, hisz a perbeszédek még el sem kezdődtek.

Úgy tudjuk, a vádlott szülők és nagyszülők mindent a háziorvosra és a természetgyógyászra fogtak az utóbbi tárgyalásokon az utolsó szó jogán, hogy ők nem szóltak nekik, hogy baja van a kisgyermeknek és kórházba kell vinni. Természetesen a bíróság is kapott hideget-meleget, akárcsak a média.

A hírhedt fényevős agárdi kisfiú tragédiája miatt indított büntetőper így lassan a végéhez közeledik.  A vádlottak padján van a kisfiú apja és anyja, a háziorvos és egy természetgyógyász, valamint két nagyszülő. Az szinte biztosra vehető az eddigi tárgyalásokat figyelembe véve, hogy a nagy vihart és felháborodást kavart ügyben komoly elmarasztaló ítéletre számíthatnak a szülők. A kisfiú ügyét sokáig csak a fényevős sztoriként emlegette mindenki, mert a fiatalon elhunyt gyermek nem kapott enni a szüleitől és mástól sem. Hogy miért nem, azt igazából ma sem tudni pontosan, rejtély és misztikus homály fedi ezt a momentumot. Hogy a háziorvos miért lett vádlott ebben a komoly ügyben, nem igazán érteni, bár az tény, hogy nem jelentette a hatóságoknak és feletteseinek és a háziorvosok rendszerében sem a doktornő, hogy a kisfiút hónapok óta nem látta, és már nem a betege. Ha ezt megtette volna, akkor most nem lenne vádlott.

A bioenergetikus és természetgyógyász exkatonatiszt, hogy miért vádlott az agárdi kisgyermek ügyében, nos, ez is végképp érthetetlen egy kívülállónak. Persze mindez talán érthető is lenne, hisz feltehetőleg sokan mondtak ezt-azt rá. Főként a szülők, akik még előzetes letartóztatásban is voltak, hogy enyhítsék az esetlegesen a rájuk háruló felelősséget. Persze az is lehet, hogy a túlbuzgó vádhatóság gondolta azt, inkább legyen ő is vádlott, biztos, ami biztos. Ha nem bűnös, úgyis felmenti a bíróság alapon. Azonban a természetgyógyász nem hivatalos orvos, és nem is közölték vele, hogy a gyermek szenved-e valamiféle örökletes betegségben. Sőt, az Esti Újság úgy tudja, a vádlott természetgyógyász a gyermekhez hozzá sem érhetett, meg sem foghatta például a kezét sem.

Hamarosan ítélet várható, bár úgy tűnik, nem a terveknek megfelelően most április 21-én hozza meg a bíróság az elsőfokú ítéletet, hanem később. Ügyfelem továbbra is ártatlan ebben a sajnálatos családi tragédiában – mondta dr. Szabó Gyula ügyvéd az Esti Újságnak.

(Fotó: Sztori)