hirdetés

A NAV nyomozói meggyanúsították a Centrál Médiacsoport tulajdonosát és vezérigazgatóját. Varga Zoltán panasszal élt a gyanúsítás miatt amiben semmi különös nincsen. Nagyobb baj az, hogy az egyik kormányközeli napilap alighogy meggyanúsították a média cég vezérét már szinte mindent közölt az ügyről, ami picikét érdekes. Sőt a NAV eljárást így már most beárnyékolja a kormányközeli lap írása, amiért kár, mert többet ártottak a nyomozóknak ezzel a hozzáértő lapvezérek, mint a NAV hírnevét öregbítették volna. 

 

Varga Zoltánt, a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosát és vezérigazgatóját hétfőn gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A Nőklapja.hu, a National Geographic, a Startlap, a Hírstart vagy épp a Nosalty kiadója így komoly bajban van. Sőt talán az egész média portfóliója is bizony valamiféle nyomás alá kerülhet az eljárás miatt. Természetesen sok kormányközeli majdnem médiamegmondó és szakember csapna le szívesen a Centrál Médiacsoport ezen felületeire, hisz van köztük jó, színvonalas és még olvasott hírmondó is.

De természetesen a mostani NAV eljárásnak nem ez a célja. Abban azonban biztosak vagyunk sokan várták már ezt a pillanatot, hogy Varga média felületeit megszerezzék és sokan a kormányoldalról hamarosan csengetni fognak.

Nos, Varga ügyvédje, Papp Gábor az alábbi nyilatkozatot tette a NAV eljárással kapcsolatosan: Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk.

Az ügyvéd megjegyezte, a Magyar Nemzet néhány perccel azután számolt be Varga Zoltán gyanúsítotti kihallgatásáról, hogy ügyfelével a NAV Bűnügyi Főigazgatóságát elhagyták.

A kormányközeli napilap, amely bizony szebb napokat is látott azt írta, hogy a NAV különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt hallgatta ki Varga Zoltánt.

Az ügyben Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő fordult tavaly az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, majd pár hónappal később a NAV-nál tett feljelentést. A cikk szerint a feljelentésben az szerepel, hogy a Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek 2020. áprilisi eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését, mivel annak értéke meghaladta a vevő által fizetett árat.