hirdetés

A BKV és a Volánbusz is olyan ózonos kezelést rendelt meg, amely gépek üzemeltetője nem tagjai az EU szervezetnek a European Ozone Trade Associationnak. Így nem is használhatja ezt a technikát ózonos kezelésre. Az Eu-s szervezetnek egy magyar tagja van csak, amely nemrég Tamásiban a járási rendelőt kezelte, de ez a cég nem kapott felkérést sem a BKV, sem a Volánbusz részéről. A két busztársaság nagy fertőtlenitő akciója ablakon kidobott pénz, át is verték őket, és úgy tűnik semmit nem ér, hisz tanúsítványt sem kapnak ezen ózonos kezelésről, amely illegális ily módon.

 

Úgy tűnik a BKV és a Volánbusz nagy ózonos akciója ablakon kidobott pénz és bizony bedőltek az ózon kalandoroknak. Ráadásul, ha ezért fizetett is közpénzt a két buszos társaság, akkor nagyobb a baj, mert úgy tűnik át lettek verve nem kicsit.  A több száz buszon elvégzett kezelésről ugyanis hivatalos Certificatot csak azon cégek adhatnak ki, amelyek tagjai az Uniós EUOTA szervezetnek. Ezen szervezet tagjai minden kezelést rögzíteniük kell a megfelelő adatokkal és csak ezen cégek végezhetnek 2017-óta az Eu területén ilyen ózonos kezelést. ezen cégek pedig feleősek azért, hogy a technológiájuk megfelelő védelmet adjon. Az ózon ugyanis csak bizonyos ózonkibocsátás mellet írtja a baktériumokat és vírusokat, és ezt visszamérő műszerekkel tudják ellenőrizni a szervezet tagjai.

A nem regisztrált ózon betyároknak többek között pont ilyen műszerük nincsen, ami kimutatja, hogy az adott területet megfelelően kezelték-e a megfelelő mennyiségű ózonnal és, hogy a kezelt felületen kinyírják-e az összes kórokozót.

Természetesen megkerestük a BKV és a Volánbusz illetékeseit is, hogy a velük szerződött cégek milyen engedéllyel működnek és tagjai-e az EU-s csúcs szervezetnek a European Ozone Trade Associationnak, de sajnos eddig választ nem kaptunk kérdéseinkre.

Mint ismeretes a BKV és a Volánbusz is nagy közleményben tudatta az utasokkal, hogy már kezelik a buszokat ózonnal és mindenki nyugodjon meg , itt minden szép és jó lesz már. A baj csak az, hogy ózon kalandorokat kértek fel erre, akik nem tagjai az EU-s EUOTA szervezetnek sem és másnak sem, így pedig ilyen tevékenységet nem végezhetnek, maximum a tojásokat fertőtleníthetik a gépeikkel.

Az Esti Újság végignézte az Euota.org weboldalt, ahol megtalálható az összes olyan cég, amely megfelelő minősítéssel rendelkezik ózonos kezelésre, és amelyek működhetnek. egy magyar cég van a listán de az nem az, akikkel a BKV és a Volánbusz szerződött. A cég vezetőjét megkerestük.

Nem mi kezeljük a két buszos cég járműveit. No comment. Valóban csak mi vagyunk egyedüli magyar cég tagjai az EUOTA szervezetnek és mi rendelkezünk egyedül uniós regisztrációval – mondta Uram János, az Ozone White vezetője az Esti Újságnak.