hirdetés

Több hete úl ismét dutyiban az elhíresült olaj ügyek egyik főszereplője F. Attila, akinek az Energol nevezetű cégben Portik Tamás volt a társa. F.Attilát értesüléseink szerint feltehetőleg csőbe húzták, hisz egy pitiáner cigicsempészési ügybe keveredett bele. Nos az egykoron milliárdokat kereső vállalkozóról nehezen képzelhető el, hogy pár millióért kockáztatná szabadságát, hisz nemrég szabadult.
Április közepén letartóztatták F. Attilát, aki a kilencvenes években Portik Tamás tulajdonostársa volt az olajozással foglalkozó Energol Rt-ben. F. Attila nemzetközi cigarettacsempészetbe keveredett, legalábbis ezzel gyanúsítják. Az ügyben érintett a testvére is, egy rajtaütés során rajta keresztül jutottak el a nyomozók az éjszakai életben csak Brazilként ismert férfihoz. Nos mindez úgy tűnik egy csőbehúzás volt, hisz aligha hihető el egy nemrég szabadult milliárdos olajosról, hogy pár millióért kockáztatja a szabadságát. No meg a cigicsempészés a csicskák melója. Persze, ha ezen nagy volumenű bandát vezette volna F.Attila, az már életszerű lett volna, de ez egyelőre nem így van.
F. Attila nemcsak az Energol egyik vezetője volt a kilencvenes években, de vádlottja is a 2006-os úgynevezett kecskeméti maffiapernek, amelyben el is ítélték, mert a vád szerint szerb bérgyilkosokkal meg akarták öletni egyik riválisukat.
Az alvilágban most néhányan azt találgatják, hogy F. letartóztatása befolyásolja-e a Portik ellen zajló büntetőeljárások kimenetelét. A Prisztás-ügyben elsőfokon már elítélték Portikot, de más életellenes ügyekben is folyik ellene vizsgálat.