hirdetés

Úgy tűnik csőbe húzták a melegfelvonulás szervezőit.  Ráadásul a bíróság is felmentette azt az ellentüntetőt, aki a szombati Budapest Pride-on felmászott az egyik kamionra . A hírportál szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban úgy döntött: a férfi nem követett el szabálysértést, mert nem figyelmeztették előzetesen, hogy nem mászhat fel a járműre.

Pride kamion

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy a férfit még a helyszínről előállították, őrizetbe vették, és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene. A rendőrség kezdeményezte bíróság elé állítását.

A férfit a keddi tárgyalás után a VIII. kerületi kapitányságra vitték, ahol már sértett tanúként hallgatták ki az őrizetbe vett három biztonsági őr ügyében.
Így igencsak úgy tűnik a Pride-on balhézó férfi nagyon jól tzudta, hogy nem ítélheti majd el a bíróság. Sőt azzal os tisztában kellett lennie, hogy a rendezők, nem profik, azaz nem izig vérig izomagyú securitysek. S azzal is tisztában kellett lennie, hogy a kormány tagjai majd jól szégyenkezni fognak, a katolikus erkölcsökre hivatkoznak majd és arra, hogy egy ilyen meleg felvonulás lám lám nem jó, balhés és veszélyes.
Nos mindez arra adhat némi alapot, gyanút, hogy itt bizony csőbe húzták a Pride szervezőit és lejáratták..
Ellenük csoportos garázdaság miatt indítottak eljárást, miután a helyszínen készített felvételek szerint brutálisan bántalmazták az ellentüntetőt . A hírportál úgy tudja, hogy egyik biztonsági őrnek sem volt képesítése.