hirdetés

Az MLSZ-elnök és OTP-vezér igencsak belehúzott a pénzszerzésbe. Tavaly még a magyar lista első helyét sem tudta megszerezni Csányi Sándor, a Forbes magazin azonban most utánanézett a távol-keleti befektetéseinek is. 287 milliárdos vagyonnal már a világ leggazdagabb emberei közé került.  Szerkesztőségünk éppen ezért szívesen látná a FIFA elnöki székében Csányi úrat, hisz vagyon már van hozzá, több mint Slepp Blatternek. Ráadásul bűncselekményben sem merült fel a neve. 

orban_csanyi

Az MLSZ és az OTP vezére, Csányi Sándor felkerült a világ leggazdagabbjainak listájára. Az OTP Bank vezérigazgatója 287,9 milliárd forintos vagyonával a leggazdagabb magyar, ezzel az összeggel azonban már felkerült a Forbes magazin The World’s Billionaires listájára is. Nem semmi teljesítmény, hisz tavaly a magyar lista élére sem tudott felkerülni Csányi. Így a mostani teljesítmény több mint parádés.

Tavaly Csányi Sándor akkori 120 milliárd forintos vagyonával még a magyar lista első helyét sem tudta megszerezni. A Forbes azonban most utánajárt az üzletember szingapúri befektetéseinek is. Emelett a TriGránit-felvásárlás is 10 milliárd forinttal gazdagította – írja a napilap.

A magyar lista második helyén Gattyán György, a Jasmin.com internetes pornóoldal tulajdonosa van 165,4 milliárd forintos vagyonnal, a dobogó harmadik fokán pedig Bige László, a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. vezetője áll 157,3 milliárd forinttal.

A világranglistát ismét Bill Gates vezeti 79,3 milliárd dolláros vagyonával. A második helyen a spanyol Amancio Ortega található, a harmadik helyen pedig Warren Buffet áll.