hirdetés

Kiakadt a költségvetésen a PM. A Párbeszéd Magyarországért szerint a 2017-es költségvetés ezermilliárd forintos megszorítást jelent a lakosságnak, miközben kizárólag „Orbán Viktornak és haverjainak” kedvez. Azaz úgy tűnik, igen nagy kamu, hogy a jobban teljesítünk és jobban élünk.

szabó tímea PM-168óra

Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke úgy fogalmazott, a kormányzati propagandával ellentétben jövőre csak Orbán Viktor magáncirkuszára jut több pénz. Míg a kormányfő várba költözésére 50 milliárd, stadionépítésre 77 milliárd, a közmédiára 70 milliárd, a paksi bővítésre pedig 100 milliárd forint jut, addig a szolgálati nyugdíjakból 17 milliárd, az árvaellátásokból 3 milliárd, az özvegyi nyugellátásokból 3,5 milliárd, a rokkantsági ellátásokból 2,5 milliárd, a családi pótlékokból pedig 3,2 milliárd forintot vonnak el – mondta.

Szabó Tímea hazugságnak nevezte a kormány azon állítását, hogy jövőre 168 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mondván, a tárcák közül az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetése emelkedik arányaiban legkisebb mértékben, összesen 120 milliárd forinttal. A PM továbbra is szükségesnek tartaná egy alapjövedelem bevezetését, hiszen csak radikális átalakítással lehet segíteni azon a 4 millió létminimum alatt élő emberen, akik havonta 90 ezer forint alatt kénytelenek élni. A PM javaslata alapján a felnőttek havi 50 ezer, a gyerekek 25 ezer, a várandós nők pedig 75 ezer forintot kapnának, míg a minimálbér 105 ezer forintra emelkedne – fejtette ki Szabó Tímea.

(Fotó: 168 óra)