hirdetés

A korrupciós botrány miatt előzetesben lévő végrehajtói elnök ingatlanszerzései igen furák. A Fideszes Völner államtitkár bűntársa ugyanis a VII.kerületben épp azon 8 ingatlant vette meg 225 millió forintért, amelyeket az önkormányzat eladni kívánt és csak a Schadl pályázott ezen értékes ingatlanokra.

 

Schadl György összesen 225 millió forintért vásárolt lakásokat a 7. kerületi önkormányzattól 2019-ben, néhány hónappal a választások előtt. A DK-s Niedermüller Péter, a Fővárosi Önkormányzat vizsgálóbizottságának elnöke a múlt heti alakuló ülés után most furcsaságokra hívta fel az esettel kapcsolatban a figyelmet.

Eszerint az akkor még fideszes vezetésű önkormányzat illetékes bizottsága 29 lakást javasolt árverezésre, de végül pont azt a nyolcat kínálták fel, amiket aztán Schadl vásárolt meg. Ráadásul egy kivételével mindegyikre egyedül pályázott.

Az is érdekes, ahol volt még egy pályázó, ott Schadl az árverésen ráígért 50 ezer forintot, mire az illető visszavonult, majd nem sokkal később szintén lakáshoz jutott. A másik pályázó nevét Niedermüller egyelőre nem közölte.

Hab a tortán, hogy bár csak augusztus 1-én dőlt el hivatalosan, hogy Schadl kapja a lakásokat, mégis napokkal korábban, július 29-én átutalta az árát. A szerződésekben más dátumot – ráadásul egy vasárnapot – adtak meg az árverés napjaként, mint amikor elvileg valójában volt,

Schadl azóta a nyolc lakásból kettőt eladott. A másik hatot végiglátogatta a kerület munkatársa, és úgy látta, mindegyik felújítás alatt áll.

A bizottság meghívta a 7. kerület korábbi vezetőit, és mivel az 5. kerület ingatlanügyeit is vizsgálni akarják, Rogán Antal egykori polgármestert is meghallgatták volna. Sem a miniszter, sem más kormánypártiak nem reagáltak a megkeresésre.

MIndenesetre a lakat alatt lévő végrehajtói elnök ingatlan vásárlásai körül sok a furcsaság, a véletlen egybeesés. Magyarán bűzlik ez is a korrupciótól.

( Predrag M.)